Creștere de 5,4% pentru Winmarkt, grupul care deține și administrează 14 centre comerciale în România

Grupul Winmarkt, subsidiara românească a grupului italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deține și administrează 15 proprietăți, 14 centre comerciale și o clădire de birouri, în 13 orașe din țară, anunță rezultatele financiare pentru 2017. Plus de 5,4% în 2017 față de 2016.

winmarkt

Suntem foarte mulțumiți de performanțele operaționale și economico-financiare pentru anul 2017. Winmarkt a avut de-a lungul anilor o creștere constantă și organică, ceea ce a oferit siguranță și a întărit încrederea partenerilor noștri de afaceri. Vom continua să ne dezvoltam afacerea într-un mod durabil și sustenabil și vom rămâne perseverenți în a obține cele mai bune rezultate și soluții pentru îmbunătățirea activității noastre.”, a declarat Carlo Barban, CEO și Managing Director al Grupului Winmarkt.

Grupul continuă strategia de consolidare a rețelei Winmarkt, confirmând încă o dată obiectivele planului de business 2016-2018. Îmbunătățirea constantă a mixului comercial, optimizarea și eficientizarea costurilor operaționale, precum și actualizarea continuă a proprietăților imobiliare rămân direcțiile principale și pentru anul 2018.

2017 a fost cel de-al treilea an de creștere consecutivă a veniturilor, ceea ce ne confirmă faptul că strategia implementată în ultimii ani este cea potrivită pentru portofoliul nostru de centre comerciale. Cel mai important pariu pe care l-am facut, și care s-a dovedit câștigător, a fost decizia de reconversie a spațiilor din etajele superioare, care au fost transformate în spații de birouri, săli de fitness, zone de entertainment sau clinici medicale.”, a declarat Marius Ionescu, Commercial Manager Winmarkt.

Privind asupra business-ului, Responsabilitatea Socială Corporativă (CSR) este un element important pentru  strategia Winmarkt, nu doar pentru succesul Winmarkt ci și pentru promovarea unui viitor sustenabil. Grupul realizează anual un raport de sustenabilitate pentru măsurarea impactului asupra mediului, angajaților și mediului economic, în conformitate cu standardale GRI (Global Reporting Initiative). Se analizează în special sectorul de real estate, core business-ul Winmarkt fiind acela de închiriere spații comerciale (property, asset and facility management). Informațiile incluse în raport sunt verificate și validate de o organism extern.

“Raportul de sustanabilitate realizat de Winmarkt este un instrument de analiză a impactului asupra mediului, angajaților și comunităților din care facem parte dar mai mult decât atât este un angajament de a fi o companie responsabilă, care promovează o cultură a integrității, egalității și transparenței pentru angajați și partenerii de afaceri.”, a declarat Mihaela Mustață, PR& Communications Officer Winmarkt.

De asemenea, rețeaua Winmarkt este prima societate din România care obține Certificarea Acreditată ISO 37001 (Sistemul de gestiune Anti-Corupție). ISO 37001 este singurul standard recunoscut la nivel mondial care poate fi utilizat pentru a certifica sistemul de management pentru prevenirea corupției care indică măsurile și controalele care pot fi adoptate de o organizație pentru a-și monitoriza activitățile și pentru a spori eficacitatea prevenirii fenomenului corupției.

Winmarkt

Winmarkt este parte a grupului italian Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deține și administrează 14 centre comerciale și o clădire de birouri, situate la kilometrul 0 al fiecăruia dintre cele 13 orase: Alexandria, Bistrita, Braila, Buzau, Cluj-Napoca, Galati, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Slatina, Tulcea, Turda si Vaslui. Achiziționată în 2008 de compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), Winmarkt este una dintre cele mai extinse rețele de centre comerciale din România. Compania italiană IGD (Immobiliare Grande Distribuzione) este listată la bursa din Milano și are o valoare a portofoliului de 2,5 miliarde euro.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *