Elevii de liceu și de gimnaziu au acceptat provocarea Mega Image la MegaDezbatere

Mega Image continuă să se implice în viața comunităților din care face parte prin educația în rândul generațiilor tinere printr-o nouă provocare pentru elevii de liceu și de gimnaziu, MegaDezbatere – concursul de dezbateri educaționale desfășurat la nivel național. 

Mega ImageAjuns deja la cea de-a treia ediție, concursul s-a desfășurat între 26 octombrie 2019 și 25 ianuarie 2020, în licee și școli gimnaziale din șapte orașe – Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Ploiești, Timișoara. 

“Credem că e important să ne implicăm în educația tinerilor prin facilitarea accesului la noi tehnici de formare. Prin Mega Dezbatere, am ales să investim în modul în care își exprimă părerile, ideile, prin gândirea independentă și abilitatea de a gândi orientat spre rezolvarea de probleme.

Temele de discuție cu care i-am provocat pe participanții la dezbateri au fost de interes, aflate deja și pe agenda publică – de la alimentație sănătoasă, la consumul de plastic și protecția mediului – și le-au scos în evidență capacitatea de a argumenta într-un mod structurat, logic, dar și spiritul de echipă. Este un exercițiu educațional care îi pregătește pentru a deveni adulți cu gândire logică”, afirmă Adrian Nicolaescu, Vicepreședinte marketing, comunicare și sustenabilitate Mega Image.

Programul este derulat în parteneriat cu Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR) și Asociația Omnia Help

Cu fiecare ediție, ne bucurăm să vedem elevi de liceu și de gimnaziu care învață mai multe despre o alimentație sănătoasă, un stil de viață sănătos și, de ce nu, despre cum pot ajuta ei planeta. Dezbaterea este un instrument educațional important, care și-a dovedit eficiența în modelarea unei gândiri logice. De asemenea, cei care dezbat capătă abilități esențiale pentru traseul lor educațional și pe piața muncii, au rezultate școlare semnificativ mai bune decât colegii lor și au mai multă încredere în ei și în capacitățile lor”, spune Emanuel Beteringhe, Președinte ARDOR.

Într-o primă etapă, cea a calificărilor, echipele participante în concurs, de liceu sau de gimnaziu, au disputat fiecare trei runde de dezbateri, asistate de arbitri. Prin punctajul obținut au fost selectate echipele pentru etapa finală, care s-a desfășurat în București, pe 25 ianuarie, prin două competiții: una pentru elevii de liceu, la care au participat 8 echipe, și una pentru elevii de gimnaziu, la care au participat două echipe. 

30 de elevi au participat la competiția finală

În total, 30 de elevi au participat la competiția finală, în care au dezbătut două teme principale, astfel: echipele de liceu – Statul ar trebui să ofere avantaje fiscale companiilor care îndeplinesc cerințele și de protecție a mediului (reciclarea plasticului, folosirea materialelor biodegradabile, stocarea responsabilă a deșeurilor, etc.) mai degrabă decât să sancționeze abaterile; echipele de gimnaziu – Școlile ar trebui să evalueze și să noteze elevii și pentru o nutriție sănătoasă, similar cu nota pe care o acordă la purtare.

Echipa câștigătoare pe licee a fost din cadrul Colegiului Național “Grigore Moisil” București și a primit premiu participarea ca observator la un concurs internațional de dezbatere, iar cea mai bună echipă de școală gimnazială a fost din cadrul Colegiului Național bilingv „George Coșbuc” din București, care a primit ca premiu participarea la o tabără de dezbateri. De asemenea, au fost acordate gadgeturi tuturor finaliștilor și un premiu special pentru cel mai bun vorbitor în cadrul dezbaterilor.

Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 764 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,035 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Elevii de liceu și de gimnaziu au acceptat provocarea Mega Image la MegaDezbatere
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: