Fundația Carrefour susține proiectele de responsabilitate socială din România

Fundația Carrefour și Carrefour România au prezentat astăzi, 6 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, strategia de responsabilitate socială a retailerului și proiectele de CSR susținute în România.

conferinta2

Reprezentanții Carrefour au asistat apoi la inaugurarea unui nou centru Samusocial de asistența socială pentru persoanele fără adăpost.

Salut acțiunile de ajutorare a persoanelor lipsite de mijloace din România, desfășurate de Fundația Carrefour și asociația Samusocial. Efortul comun trebuie să continue în favoarea unei veritabile mobilizări – la toate nivelurile: autorități, actori din domeniul economiei solidare – în lupta împotriva excluziunii.”  a declarat Excelența Sa, domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

La eveniment, dar și la inaugurarea de către asociația Samusocial a unui centru de asistența socială pentru persoanele fără adăpost, au participat ambasadorul Franței în România, François Saint-Paul, directorul general Carrefour România, Jean Baptiste Denoncourt și  Președintele Samusocial international, Xavier Emmanuelli.

Pe lângă implicarea în activitățile din noul centru de asistență Samusocial, Fundația Carrefour și Carrefour România au contribuit la programele derulate de Samusocial România în ultimii 8 ani, parteneriatul dintre asociație și Carrefour fiind reînnnoit în cursul anului trecut.

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să avem o contribuție pozitivă în viața celor mai puțin norocoși dintre noi. Carrefour România, alături de Fundația Carrefour, și-au intensificat în ultimii ani eforturile în domeniul protecției sociale, tendință pe care o vom menține și în viitor. Suntem bucuroși să putem contribui la proiectele sociale dezvoltate de Samusocial România, unul dintre partenerii noștri cei mai importanți”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director General Carrefour România.

În România, Fundația Carrefour a sprijinit, între altele, programul asociației OvidiuRo – Fiecare copil în grădiniță, Banca de Alimente a Crucii Roșii Române și programul Grădina Bio, derulat de asociația Ateliere fără Frontiere.

Principalele direcții de intervenție ale Fundației Carrefour sunt programele care oferă ajutor umanitar de urgență și cele de solidaritate.

Samusocial din România este o organizație neguvernamentală, înființată în 2004, cu scopul de a salva vietile celor care traiesc pe strada. Samusocial din România oferă servicii medicale, sociale, psihologice și de consiliere ocupațională persoanelor adulte fară adăpost din București, prin intermediul Centrului de zi și a echipei mobile.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *