Planuri ambițioase ale Grupului Carrefour pentru următorii 5 ani

Carrefour Group a anunţat azi, 23 ianuarie 2018, planul de tranformare pe următorii 5 ani, denumit „Carrefour 2022”, potrivit căruia retailerul urmează să îşi adapteze modelul de business și organizarea prin operaţiuni mai eficiente, să îşi revizuiască sortimentaţia, să facă investiţii în digital şi să se focuseze pe formatul de proximitate şi pe e-commerce.

Carrefour

Am o ambiție mare pentru Carrefour: să devină lider mondial în retailul alimentar oferind consumatorilor, oricând și oriunde, produse de calitate, la un preț rezonabil. Pentru a face acest lucru şi pentru a reveni la o creştere mai dinamică trebuie să ne modernizăm modelul de business, prin simplificarea organizației noastre, deschiderea spre parteneriate, dezvoltarea eficienței operaționale, construirea unui model omnichannel mai eficient, intensificarea investiţiilor în formatele aflate în creștere și dezvoltarea unor oferte de produse proaspete și organice, sub brandul Carrefour.

Aceste direcţii alcătuiesc planul de transformare „Carrefour 2022” pe care îl dezvăluim astăzi și pe care Grupul și angajații săi îl vor implementa cu ambiție și cu determinare.”, a declarat Alexandre Bompard, CEO Carrefour.

Cei 4 piloni ai planului de transformare „Carrefour 2022”

O organizare simplă și deschisă a companiei

Pentru a scoate ce este mai bun din punctele sale forte – companie multinațională, business multi-format şi multi-channel – Grupul își simplifică organizația și devine mai deschisă la parteneriate, la implementarea unor pârghii de creștere și la inovație. Printre acţiunile ce urmează a fi întreprinse de companie se numără: eficientizarea tuturor birourilor locale ale grupului, implementarea unui plan de disponibilizare voluntară a 2.400 de angajati din Franţa și dezvoltarea de noi parteneriate în zona Asia.

Electronic Days – reduceri de până la 40% la produse electronice

Productivitate și competitivitate

Pentru a investi în creșterea și dezvoltarea competitivității sale, retailerul își va eficientiza resursele și se va disciplina din punct de vedere financiar. Astfel, printre obiective se numără: eficientizarea sortimentaţiei (reducerea sortimentaţiei cu 10% dar şi renegocierea contractelor actuale, profitând de prezenţa grupului în peste 30 de ţări), reducerea costurilor logistice, investiţii de 2 miliarde de euro pe an, dezvoltarea brandurilor proprii şi economisirea a 2 miliarde de euro pe an până în 2022.

Crearea unui univers omnichannel de referință

Grupul dorește să devină un univers omnichannel de referință prin investiţiile în formatele sale de creștere, devenind lider în comerțul online cu produse alimentare şi revitalizând puterea brandului său. Astfel, retailerul va deschide 2.000 de magazine de proximitate în următorii 5 ani în orașele mari, va accelera formatul Cash & Carry în Brazilia, va transforma 16 hypermarketuri Maxi în Argentina și va extinde Promocash în Franța.

De asemenea, retailerul va face investiții majore în digital (2,8 miliarde de euro până în 2022), va lansa în 2018 o platformă online unică în Franța – Carrefour.fr, va avea un venit target de 5 miliarde de euro din comerțul online cu produse alimentare (livrari la domiciliu, drive şi click&collect) până în 2022, dorind, astfel, să-şi aloce o cotă de piaţă de 20% din retailul alimentar francez.

Revizuirea sortimentaţiei 

Ambiția retailerului este să ofere tuturor consumatorilor, oricând, produse calitative, de încredere și accesibile. Astfel, în ţara de origine, Carrefour îşi dorește să atragă alţi 1 milion de consumatori care să cumpere produse proaspete până în 2022, să îşi crească vânzarea produselor proaspete de 3 ori mai mult decât celelalte categorii FMCG până în 2022, să îşi crească vânzările la produsele organice de la 1,3 miliarde, în prezent, la 5 miliarde de euro până în 2022, proces ce va atrage şi listarea unor game noi de produse organice, iar o treime din cifra de afaceri să fie din produsele marca Carrefour, tot până în 2022.

Grupul Carrefour operează peste 12.000 de magazine fizice și magazine online în peste 30 de țări. Carrefour este un grup multinaţional, multi-format și omni-channel care are peste 384.000 de angajați la nivel mondial și a generat vânzări totale de 103,7 miliarde de euro în 2016 sub toate mărcile sale de retail.

Carrefour România

În România, Grupul numără în acest moment 317 magazine dintre care 33 hipermarketuri ‘Carrefour’, 231 supermarketuri (212 magazine ‘Market’ şi 19 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’, un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro. Retailerul mai operează în România și 9 magazine Supeco.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *