Grupul Auchan achiziționează de la METRO GROUP hipermarketurile Real din Europa Centrală și de Est pentru 1,1 miliarde de euro

Astăzi, 30 noiembrie 2012,  Grupul Auchan a semnat un acord cu distribuitorul german  METRO GROUP în vederea cesionării activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est. Grupul  Auchan va prelua activităţile operaţionale şi activele imobiliare corespondente ale filialelor  METRO GROUP în Polonia, în România, în Rusia şi în Ucraina.

Această operaţiune mai necesită obţinerea aprobării din partea autorităţilor competente ale  concurenţei din fiecare ţară vizată şi va fi finalizată, sub această rezervă, în 2013. Pe viitor, hipermarketurile Real din Europa Centrală şi de Est vor funcţiona sub marca Auchan.

Vânzarea hipermarketurilor Real Europa de Est către Grupul Auchan vizează 91 de  hipermarketuri Real în Polonia, Rusia, România şi Ucraina, precum şi 13 galerii comerciale în  Rusia şi România. În aceste 4 ţări, Real a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 miliarde de  euro fără taxe în 2011, şi are 20000 de angajaţi. Auchan, la rândul său, numără 98 de  hipermarketuri şi peste 65 000 de colaboratori în aceste 4 ţări.

Vianney Mulliez, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Auchan, consideră că „prin această achiziţie a 91 de magazine şi 13 galerii comerciale de mare calitate, Auchan  foloseşte oportunitatea de a-şi echilibra prezenţa în Europa Centrală şi de Est, în raport cu  celelalte două zone de dezvoltare prioritare care sunt Europa Occidentală şi Asia. Este, în acelaşi timp, ocazia de a ne servi şi mai bine clienţii cu ajutorul echipelor foarte profesioniste,  atât de la Real cât şi de la Auchan, în care avem o încredere deplină.”

„În Auchan, am găsit cumpărătorul cel mai potrivit pentru preluarea activităţilor Real în  Europa Centrală şi de Est: Auchan oferă bune perspective de dezvoltare colaboratorilor şi  activităţilor Real Eastern Europe”, precizează Olaf Koch, Preşedintele Comitetului de  Direcţiune Metro AG.

Nou pe site! Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com
Etichete:

4 comentarii la „Grupul Auchan achiziționează de la METRO GROUP hipermarketurile Real din Europa Centrală și de Est pentru 1,1 miliarde de euro”

  1. Pingback: Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea magazinelor real de către Grupul Auchan

  2. Pingback: Metro Group şi-a vândut reţeaua de hypermarketuri real din Turcia

  3. Pingback: Cele mai importante evenimente din 2015, în piața de retail & FMCG din România

  4. Pingback: Real, rețeaua de hipermarketuri aparținând METRO Group, va avea conducere dublă în viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *