Mascuta_Vesela_Nou

Kaufland, cea mai responsabilă companie cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat în 2015

Asociația Recolamp, organizație non-profit fondată de General Electric, Osram România și Philips România, a desemnat compania Kaufland ca fiind „Cea mai responsabilă companie cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat în 2015”.

IMG-2180Premierea a avut loc pe 12 mai 2016, la Hotel Hilton din București, în cadrul Galei „Romanian Energy Awards” organizată pentru al cincilea an de The Diplomat.

În 2015, Recolamp a colectat și reciclat 658 de tone deșeuri din surse și corpuri de iluminat în numele celor 185 de producători pe care îi reprezintă. Cantitatea de deșeuri gestionată a reprezentat 43% din ceea ce au pus pe piață aceștia, îndeplinidu-se astfel ținta europeană ce le revine.

”Echipamentele arse pe care noi le preluăm provin fie de la populație, fie de la mari generatori de deșeuri, exemplu: firme care se ocupă de iluminatul stradal, intituții publice, clădiri de birouri, intreprinderi. Sunt peste 12.000 de astfel de puncte de colectare în întreaga țară – o infrastructură dezvoltată de Recolamp în cei 8 ani de activitate. Toți au primit de la noi, în mod gratuit, containere specializate pentru gestiunea conformă a becurilor, neoanelor și corpurilor de iluminat arse”, a declarat Roxana Șunică, Director Marketing al Asociației.

Orice instituție de stat sau privată din România poate solicita containere customizate. Colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizația asigurând preluarea prin colectori autorizați a deșeurilor. Cantitatea minimă este de 20 de kilograme sau 100 de bucăți pentru becuri și/sau tuburi fluorescente, precum și de minim 50 de kilograme pentru deșeurile de corpuri de iluminat.

„Un segment foarte important de generatori de deșeuri sunt, fără dubiu, lanțutile de retail. Acest segment acordă o atenție deosebită iluminatului de calitate, el jucând un rol important în relaționarea cu clientul și exepriența sa din timpul realizării cumpărăturilor. Astfel, în 2015, am colectat 24.462 de kilograme de surse de iluminat de la 198 de magazine din întreaga țară. Partenerul care ne-a predat cele mai multe deșeuri respectiv, 6.800 de kilograme, a fost Kaufland România. Îi felicităm și le mulțumim pentru grija pe care o au în mod constant de a nu abandona deșeuri și de a le gestiona corect, cu respect față de cetățean și mediu!” a adăugat Șunică.

„În calitate de companie responsabilă, suntem conștienți de importanța și influența pe care au acțiunile noastre asupra mediului înconjurător. Astfel, grija pentru mediu este una dintre prioritățile Kaufland. În România suntem prima companie care a donat o flotă de mașini eco către ONG-urile partenere și am pus gratuit la dispoziția românilor energie, în prima rețea publică autohtonă de stații de încărcare rapidă. Acest premiu ne onorează și reprezintă o recunoaștere a politicii de responsabilitate socială și de sustenabilitate pe care Kaufland a implementat-o încă de la debutul companiei pe piața de retail din România” a declarat Valer Hancaș, Manager Corporate Affairs & Comunicare Kaufland România.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,092 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Kaufland, cea mai responsabilă companie cu privire la gestiunea deșeurilor de echipamente de iluminat în 2015

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: