Kaufland România a fost desemnată Cea mai sustenabilă companie din România, potrivit Romania CSR Index 2020

Astăzi, Kaufland România a fost desemnată Cea mai sustenabilă companie din România, datorită investițiilor majore în acest sens pe care le-a făcut în ultimii ani – în urma publicării rezultatelor singurului și celui mai complex studiu care analizează nivelul de implicare a companiilor în sustenabilitate și din punct de vedere al impactului economic, de mediu și social.

Kaufland

Organizat anual, ranking-ul Romania CSR Index reprezintă o analiză independentă complexă cu 10 categorii și 64 de indicatori, care evaluează companiile din România după o serie de parametri internaționali, în funcţie de nivelul de implicare al acestora în domeniul sustenabilității și responsabilității sociale.

Astfel, pentru al treilea an la rând, Kaufland România a obținut primul loc în topul celor mai sustenabile companii din țară, cu 98 de puncte din 100, conform analizei realizate de agenția de consultanță The Azores și prezentate în cadrul celei de-a cincea ediții Romania CSR Index. Kaufland România a fost recompensată cu distincția Gold Level, în cadrul conferinței ,,Best Practices in Romanian CSR”, care a avut loc joi, 19 noiembrie 2020.

Ce s-a evaluat

Categoriile care au fost evaluate în acordarea distincției sunt: guvernanța corporativă, diversitatea, impactul economic, mediul înconjurător, drepturile omului și politica anti-corupție, angajați, marketing, investiții în comunitate și lanțul de aprovizionare.

Premiul Gold Level reprezintă o recunoaștere a eforturilor Kaufland România de a reuni, într-un raport de sustenabilitate aliniat standardelor internaționale de raportare Global Reporting Initiative (GRI) – toate informațiile non-financiare relevante, într-un exercițiu deplin de transparență, cooperare și asumare a unor obiective de investiții și performanță.

,,Această distincție este o confirmare a investițiilor noastre continue în sustenabilitate, angajament pe care ni l-am luat pe termen lung, urmărind rezultatele obiectivelor după parametri internaționali de raportare. Companiile joacă un rol esențial în generarea schimbării în mai bine în societate și sunt bucuros să vedem implicarea din partea a tot mai mulți jucători din mediul de afaceri, fiindcă problemele de mediu, de dezvoltare socială și economică sunt ale tuturor”, declară Valer Hancaș, director Comunicare și Corporate Affairs, Kaufland România. 

Raport de sustenabilitate Kaufland România

Studiul a analizat cel mai recent Raport de sustenabilitate Kaufland România, care prezintă informații transparente despre activitatea companiei în perioada martie 2018 –  februarie 2020 și oferă detalii despre investițiile în portofoliul de produse, dezvoltat cu responsabilitate și grijă pentru nevoile consumatorilor, în mediul de lucru și politica de resurse umane a companiei, performanța privind protecția mediului, lanțul de aprovizionare și, nu în ultimul rând, investițiile în comunitate, unde compania a punctat rezultate deosebite.

Astfel, printre rezultatele atinse de Kaufland România și publicate în cel mai recent Raport de sustenabilitate, valabil pentru ultimii doi ani, se numără:

  • Peste 70 milioane de leiau fost investiți de Kaufland România în comunitate;
  • 266 de proiecte comunitare au fost susținute, ce au venit în sprijinul a peste 3,4 milioane de beneficiari;
  • Kaufland România a derulat 3 programe de finanțare pentru organizațiile non-guvernamentale;
  • Produsele marcă proprie sunt certificate cu cele mai înalte standarde internaționale ecologice sau de comerț echitabil în raport de peste 10%- precum FSC (gestionarea sustenabilă a pădurilor), Organic, Fairtrade, GOTS, UTZ (agricultură sustenabilă), MSC – Marine Stewardship Council (pescuit sustenabil)
  • Kaufland investește în echipele sale: compania a primit titlul de Top Employerpentru al cincilea an consecutiv
  • Numărul de angajați este în creștere: de la 13.754 de angajați în 2018, la 14.173 de angajați în 2019
  • Egalitate de gen: de la 25% de femei în poziții de management în 2018, la 39% în 2019
  • Și egalitatea de șanse: 247 de angajați cu dizabilități
  • Kaufland România a reușit să diminueze cu ~6% intensitatea energetică 2019 vs 2018
  • Și a înregistrat o scădere de ~5% a intensității emisiilor 2019 vs 2018

Acestea sunt doar o parte din rezultatele de sustenabilitate atinse de companie, mai multe detalii fiind oferite în cadrul raportului publicat pe www.kaufland.ro.

Alte măsuri

Pe lângă angajamentele studiate de acești parametri, Kaufland România și-a asumat să ia măsuri și să implementeze proiecte care contribuie la realizarea Obiectivelor ONU de Dezvoltare Durabilă (Global Compact), care abordează cele mai presante probleme ale planetei, de la eradicarea sărăciei, îmbunătățirea sănătății și a educației, creșterea sustenabilității urbane și până la susținerea principiilor de guvernanță recomandate de ONU în domeniul drepturilor omului, anti-corupție, protecția mediului și practici de lucru sustenabile.

Misiunea rămâne aceea de a fi o organizație deschisă și transparentă, al cărei obiectiv este să depășească cerințele legislative minime obligatorii și chiar să depășească cele mai bune practici existente în prezent la nivel internațional.

Kaufland își asumă misiunea de a fi partener implicat și susținător activ al comunității și al economiei locale, prin încurajarea achizițiilor de la producători români, prin promovarea de practici transparente și responsabile în relațiile cu partenerii de afaceri, prin susținerea și grija acordată angajaților, dar și prin contribuția pe care o aduce la creșterea gradului de conștientizare a temelor precum consumul responsabil, grija față de mediu, lupta pentru reducerea consumului de plastic și susținerea comunităților locale.

Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1300 magazine în 8 țări și o rețea de 135 de magazine în România. Asumarea responsabilității ecologice și sociale este un aspect esențial al politicii corporative Kaufland. Crezul companiei constă în ideea că lumea poate fi un loc mai bun prin implicarea fiecăruia, de aceea, în 2018, Kaufland a dezvoltat platforma „Implicarea face diferența”, sub umbrela căreia sunt comunicate toate acțiunile de responsabilitate socială. Cea mai mare parte a proiectelor CSR ale companiei sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmăresc implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

exporetail2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *