ZaharulOradea

Centrul logistic Lidl de la Lugoj, construit după cele mai noi standarde de calitate

În luna noiembrie a început activitatea în cadrul celui de-al patrulea depozit Lidl din România, care va asigura distribuția produselor în aproximativ 45 de magazine din zona de sud-vest a țării.

Construit în colaborare cu firma românească Bog’Art, după cele mai noi standarde de sustenabilitate, centrul logistic reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro.

Cu o suprafață construită de peste 45.000 m2 și o arie a terenului de 160.000 m2, noul centru logistic este situat în Lugoj, pe Strada Timișorii, nr. 161. Cel de-al patrulea depozit din portofoliul companiei este cel mai modern din punctul de vedere al tehnologiilor folosite în construcție, dar și al instrumentelor de operare oferite angajaților.

Lidl

Am ales Lugoj pentru construirea centrului logistic fiindcă dorim o expansiune mai sporită pe partea de vest, în prezent având 46 de magazine în această zonă, un alt motiv fiind faptul că sediul este în apropiera autostrăzii, care ne ajută să ajungem mai rapid la magazinele noastre.

Pentru acest sediu logistic, am angajat în ultimele luni, peste 200 de persoane, pe care le-am recrutat și școlarizat pe perioade de 1 lună, 3 luni, până la 1 an. Se pune accent pe proporție egală de angajați atât femei, cât și bărbați.

Noi livrăm marfă proaspătă în fiecare magazin Lidl, de luni până duminică. Dorim să oferim clienților prospețime, igienă și o prezentare plăcută a produselor.“, a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl România.

Pentru construcția acestui centru logistic au fost folosite soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Pe lângă betonul concasat, provenit din demolări, în realizarea depozitului s-au folosit atât materiale reciclate, cât și materiale reciclabile. În plus față de procesul de construcție orientat spre sustenabilitate, clădirea în sine se remarcă prin consumul scăzut de energie necesară funcționării, emisii și amprentă de CO2 reduse și, implicit, printr-un impact mult diminuat asupra mediului înconjurător.

Construirea centrului logistic din Lugoj a venit ca o evoluție firească, datorată ritmului rapid de dezvoltare a rețelei Lidl. Un factor important în alegerea  terenului a fost proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, lucru care ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor de transport și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului,” a declarat Claudiu Riza, Director de Expansiune în cadrul Lidl România.

Sediul logistic este construit după cele mai înalte standarde de calitate, cele 2 obiective importante ale proiectului fiind: protecția mediului și creșterea eficienței energetice a clădirii. Ca atare, în cazul unei înreruperi de curent, sediul dispune de un generator electric capabil să susțină activitatea pentru aproximativ 3 zile. Centrul logistic dispune de 4 departamente: Expansiune (achiziționarea terenului, construirea magazinelor, mentenanță), HR, Administrativ și Gestiune Stocuri (comandarea mărfii la furnizori naționali și internaționali, verificare mărfii în sediul logistic și trimiterea produselor către magazine).

Ne-am dorit să facem parte din acest proiect pentru că a fost o provocare în ceea ce privește soluțiile de construcție, termenul de execuție și tehnologiile noi. Pe lângă materialele folosite în timpul construcției depozitului, am implementat proceduri de protecție a mediului, reducând cantitatea de deșeuri generate pe șantier cu 75%. Totodată, sistemul de încălzire a clădirii a fost proiectat astfel încât să reducă cu 50% consumul de energie, prin reutilizarea căldurii recuperate de la instalația frigorifică,” a declarat Sorin Greu, Directorul General al companiei de construcții Bog’Art.

Deschiderea centrului logistic din Lugoj a dus la crearea a peste 200 de locuri de muncă și atrage noi oportunități pentru dezvoltarea unor servicii adiacente oferite în zonă. Din dorința de a le oferi angajaților confortul necesar și un mediu de lucru optim, în incinta centrului logistic au fost construite o cantină, săli pentru întâlniri, vestiare, și, nu în ultimul rând, un teren de fotbal. Totodată, șoferii TIR-urilor de transport beneficiază de facilități speciale în intervalul de predare-primire a produselor. Astfel, aceștia se pot bucura de o zonă special creată pentru ei, unde au la dispoziție automate de sandvișuri și cafea.

Depozitul va facilita fluxul de aprovizionare a magazinelor din zona de sud-vest. Aici se vor desfășura toate procesele care ne permit să asigurăm calitatea produselor și livrarea lor la timp în magazine. Echipa de aici, de la Lugoj, este pregătită să ofere cele mai bune servicii. Suntem gata să facem față oricăror provocări, datorită faptului că fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre celelalte trei centre logistice Lidl, din Chiajna, Nedelea sau Iernut,” a declarat Christina Lang, Director Sediu Regional Lugoj, Lidl România.

Depozitul este construit după cel mai nou standard Lidl, ca dotare, design și tehnologie și dispune de 130 de utilaje și 125 de rampe (pentru recepția și expedierea mărfii), toate de ultimă generație. Totodată, depozitul construit într-un an, dispune de 4 departamente: recepția mărfii (aproximativ 2.000 de paleți pe zi), pregătirea mărfii, expedierea mărfii și departamentul tehnic.

Activând în 27 de țări din Europa, cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 140 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

Mai jos puteți viziona conferința de presă de la inaugurarea centrului logistic Lidl din Lugoj.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,058 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Centrul logistic Lidl de la Lugoj, construit după cele mai noi standarde de calitate
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: