Lidl a inaugurat un nou centru logistic la Roman, primul din zona de est a țării

Lidl a inaugurat primul centru logistic din zona de Est a țării, în apropierea orașului Roman, în comuna Cordun. Devenit operațional începând cu 1 mai, noul centru logistic deservește 50 de magazine din zona Moldovei și este un punct logistic extrem de important pentru eficientizarea procesului de distribuție în zona de Est a țării. Noul centru logistic este cel de-al cincilea depozit Lidl din România, după cele din Chiajna, Iernut, Nedelea și Lujoj.

Lidl

Cu o suprafață totală construită de peste 45.000 mp, pe o suprafață a terenului de 133.000 mp, noul centru logistic Lidl este situat în comuna Cordun, în imediata apropiere a orașului Roman. Depozitul se află în proximitate față de drumul european E85, o poziție strategică ce permite menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri, și eficientizează procesul de distribuție din zona de Est a țării.

„Parte din strategia noastră de business sustenabil, eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm și în activitatea de expansiune, așadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorită ritmului crescut de dezvoltare a rețelei noastre de magazine.

Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a spus Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România.

Noul centru logistic are 125 de porți de livrare, incluzând atât recepția mărfii cât și expediția mărfii către magazine, folosește peste 130 de utilaje încărcate electric, un generator propriu ce poate susține furnizarea de energie electrică pentru 3 zile.

O construcție sustenabilă

În plus față de procesul de construcție orientat către sustenabilitate, cel de-al cincilea depozit al companiei se remarcă prin faptul că a fost proiectat să aibă o amprentă redusă de carbon. De exemplu, consumul scăzut de energie necesară funcționării depozitului sau implementarea soluțiilor tehnice precum recuperarea energiei termice generată de instalația frigorifică și folosirea acesteia pentru încălzire, asigură standardele înalte de eficiență energetică a clădirii.

Galerie foto

190 de angajați

Noul centru logistic are 190 de angajați, recrutați în ultimele 6 luni, majoritatea din orașul Roman și împrejurimi, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă. 13 dintre actualii angajați ai depozitului au renunțat la joburile din Diaspora și au revenit în țară.

La fel ca în restul țării, nici un angajat Lidl din noul depozit nu va realiza un venit lunar mediu mai mic de 3.500 de lei brut (2.180 de lei net), sumă ce include salariul și tichete de masă în valoare de 15 lei pentru fiecare zi lucrată, bonusuri anuale de Paște și de Crăciun, precum și alte tipuri de bonusuri, ca cel aniversar, oferit comisionarilor și stivuitoriștilor din depozit.

La acestea se adaugă și alte beneficii, precum asigurare de viață și de sănătate, pachete sau vouchere Back to school pentru angajații care au copii în ciclul școlar primar și gimnazial, transport gratuit până la depozit, concediu care crește progresiv în primii ani de activitate și oportunități de dezvoltare profesională. De exemplu, înaine de deschiderea de luna aceasta, fiecare angajat a beneficiat de o perioadă de școlarizare în unul dintre depozitele Lidl din țară, la Iernut, Nedelea, Chiajna sau Lugoj.

Alte facilități

Totodată, certificat pentru al treilea an consecutiv ca fiind Top Employer, Lidl continuă să investească în standardele condițiilor de lucru. Astfel, noul centru logistic din Roman dispune de o serie de facilități destinate angajaților, precum vestiare speciale, o sală de mese și o zonă de relaxare cu o suprafață de aproximativ 138 mp, care se continuă cu o terasă exterioară de 100 mp, unde angajații pot lua prânzul și un teren de sport.

15 magazine noi Lidl pe an

Lidl își va păstra ritmul de 15 deschideri de magazine noi pe an, ceea ce va însemna și construcția unor centre logistice noi, pentru că un depozit „aprovizionează” un număr de cca 50 de magazine dintr-o anumită zonă astfel încăt produsele să ajungă în cel mai scurt timp și în cele mai bune condiții de prospețime la magazine. Astfel, un centru logistic poate „aproviziona” magazine situate, în medie, la 150 de km de acesta.

Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 6.000 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 240 de magazine și 5 centre logistice. Dinamismul din activitățile de zi cu zi, rezultatele durabile și corectitudinea în cooperarea profesională construiesc mediul de lucru pentru Lidl ca angajator, peste tot pe Glob.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *