Lidl România dă start înscrierilor la programul de învățământ dual din cadrul Școlii de Carte și Meserii, pentru absolvenții de gimnaziu care doresc să lucreze în retail

Pentru al cincilea an consecutiv, Lidl România continuă să investească în formarea viitorilor profesioniști din domeniul retailului, prin susținerea programului de învățământ dual Școala de Carte și Meserii. Anul acesta, proiectul se va desfășura în 5 licee din țară, iar înscrierile vor avea loc în perioadele 05 – 14 iulie și 30 iulie – 03 august 2021. Prin acest program, elevii care își doresc o carieră în retail au oportunitatea de a se pregăti pentru meseria de comerciant – vânzător, pe care o pot practica încă din timpul studiilor în magazinele Lidl din țară.

lidl

Școala de Carte și Meserii susținută de Lidl

Școala de Carte și Meserii este un program de învățământ profesional în sistem dual, realizat după metoda germană, care, pe o perioadă de trei ani, îmbină eficient cunoștințele teoretice cu cele practice. Proiectul a fost înființat în anul 2017, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germane (AHK România), iar prin intermediul lui, Lidl România, alături de alți 4 parteneri, își propune să le ofere absolvenților de școală gimnazială posibilitatea de a realiza o carieră în domeniul retail.

Perioada de înscriere la programul Școala de Carte și Meserii are loc în două etape, în intervalul 05 – 14 iulie și 30 iulie – 03 august. După fiecare etapă de înscriere, în perioada 21 -22 iulie, respectiv 06 – 09 august 2021, elevii au posibilitatea de a se întâlni cu reprezentanții companiilor, pentru ca Lidl, alături de parteneri, să formeze câte o clasă de comerciant-vânzător, pe care o vor susține prin sesiuni practice de formare în magazinele din țară. Elevii pot depune candidatura la cele 5 licee partenere, respectiv: Colegiul Economic „Iulian Pop” din Cluj-Napoca, Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara, Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu” din Brașov și Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” din Iași.

Bursă în valoare de 400 de lei/lună

Pe perioada școlarizării, elevii vor beneficia de o bursă în valoare de 400 de lei/lună, transport decontat și masă de prânz asigurată pe durată stagiilor de practică în cadrul magazinelor Lidl. După absolvire, elevii vor primi un certificat de competențe recunoscut internațional pentru calificarea de comerciant-vânzător, precum și oportunitatea de a se angaja în rețeaua de magazine Lidl din România.

Școala de Carte și Meserii în sistem dual se adresează elevilor care vor absolvi sau care au absolvit deja clasa a VIII-a și care nu au împlinit vârsta de 26 de ani. Cursurile se desfășoară pe parcursul a 3 ani, perioadă în care tinerii vor putea să își dezvolte abilitățile practice necesare meseriei, prin stagii periodice în cadrul companiilor ce susțin acest program.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *