Lidl deschide Muzeul Cămărilor Românești, primul muzeu culinar de tip pop-up

Lidl deschide Muzeul Cămărilor Românești, primul muzeu culinar de tip pop-up, care debutează în perioada 8-10 septembrie, în București, în incinta Muzeului Național Cotroceni.

LidlÎn martie 2017, Căutătorii de Cămări – Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits – porneau la drum cu misiunea declarată de a găsi în cămările românilor preparate originale, cu gust unic, bunătăți cu care ei se mândresc și pe care nimeni nu le mai gătește la fel ca ei. Această incursiune în gastronomia autohtonă tradițională a inspirat crearea Muzeului Cămărilor Românești – primul muzeu culinar de tip pop-up care prezintă istoria preparatelor regionale din țară, invitându-i pe cei care îi vor trece pragul să guste preparatele expuse.

„Inițial am pornit la drum împreună cu Căutătorii de Cămări cu gândul să identificăm acel preparat tradițional românesc, cu o rețetă unică și gustoasă, care merită să ajungă pe mesele tuturor românilor prin intermediul gamei Cămara Noastră, de la Lidl. Dar în periplul nostru am găsit atât de multe povești frumoase, o atât de mare diversitate de gusturi și de combinații, încât ne-am gândit să le adunăm pe toate în Muzeul Cămărilor Românești. Acesta aduce în prim-plan istoria preparatelor iconice românești, într-un mod surprinzător: un muzeu culinar de tip pop-up. Și călătoria nu se termină aici”, a declarat Cristina Hanganu, Director de comunicare și CSR, Lidl România.  

Vizitare și degustare – o experiență completă

Muzeul Cămărilor Românești va integra două zone principale: zona de muzeu și zona de degustare.

Zona de muzeu va include spații dedicate fiecărei regiuni din România, care celebrează varietatea gusturilor autohtone și prezintă publicului proveniența și evoluția acelor preparate autentice, îndrăgite de generații de gurmanzi. Povestea sortimentelor de brânzeturi, mezeluri, rețetelor originale de zacuscă și murături, aluaturilor și multe altele – toate acestea vor fi arhivate și ilustrate în muzeu. Decorul va impresiona printr-o serie de exponate tematice supradimensionate, precum și prin reproduceri ce vor prezenta modul în care s-a schimbat, în timp, aranjarea preparatelor în farfurie: plating – de la rustic la gourmet.

Oaspeții vor avea parte de surprize și provocări în Galeria de Arome și tot aici vor putea descoperi raftul special cu produse Camara Noastră.

Turul muzeului se va încheia cu zona de restaurant și degustare, unde invitații vor descoperi bucatele Cămara Noastră, într-un meniu special creat de Lidl.

Cei care își doresc să descopere Muzeul Cămărilor Românești din București sunt invitați să se înscrie gratuit pe www.surprize.lidl.ro/camaranoastra, până pe 9 septembrie, pentru a primi o invitație dublă. Invitațiile vor fi acordate în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile.

Vizitele vor fi organizate în cadrul unor tururi speciale,  cu o durată de 2 ore, ce vor include grupuri de câte 26 de persoane. Pe parcursul turului, participanții vor fi însoțiți la fiecare pas de ghizi care le vor prezenta în detaliu zonele muzeului și poveștile preparatelor expuse.

Muzeul Cămărilor Românești își deschide pentru prima oară porțile în București, în perioada 8 – 10 septembrie și va ajunge ulterior în alte 3 orașe din țară: Timișoara (între 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (între 27-29 octombrie, în incinta Muzeului Brukenthal) și Cluj-Napoca (între 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor).

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *