Prima unitate mobilă de terapie intensivă, achiziționată la inițiativa Fundației pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România a ajuns în țară

Prima unitate mobilă de terapie intensivă, achiziționată la inițiativa Fundației pentru SMURD, cu sprijinul Lidl Romania, a ajuns în țară, la care se vor alătura alte trei astfel de unități. Inițiativa lansată de Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Lidl România, de creare a unui prototip de unitate mobilă de terapie intensivă, s-a bucurat rapid, prin apelul lansat de Departamentul pentru Situații de Urgență de achiziționare a minimum patru astfel de unități, de sprijinul altor actori importanți din mediul de afaceri și societatea civilă care s-au alăturat acestui demers prin achiziționarea altor 3 unități, respectiv KMG Internațional (Rompetrol), Crucea Roșie și Fundația Mereu Aproape.

Lidl

Cele patru unități vor fi prezentate publicului larg în cadrul unui eveniment care va avea loc săptămâna viitoare. Aceste unități cresc reziliența sistemului național de urgență intrând în dotarea rezervei naționale de protecție civilă. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care va primi în administrare, prin sponsorizare, aceste unități, le va distribui și plasa strategic la nivel național, pentru o reacție rapidă în caz de pandemii sau accidente colective și dezastre, acolo unde va fi nevoie de ele.

Fiind construite pe structura unui camion tir, fiecare din aceste unități mobile poate fi deplasată oriunde în țară, crescând astfel capacitatea de terapie intensivă acolo unde va fi cea mai mare nevoie, fie că este vorba de un spital fizic sau mobil (de tipul spitalelor de campanie ROL) și oferind îngrijire la cele mai înalte standarde pacienților în stare critică. Fiecare din unitățile mobile de terapie intensivă sunt dotate cu 12 paturi având, alături de gaze medicale, toate echipamentele necesare unei astfel de secții, respectiv ventilatoare, monitoare și injectomate, dotarea celor patru unități făcându-se atât prin eforturile inițiatorilor, dar și cu sprijinul Guvernului României.

5 astfel de unități mobile existente în România

Recepția și aducerea în țară a celor 4 unități de terapie intensivă s-a realizat prin eforturile unei echipe mixte din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a Fundației pentru SMURD. Aceeași echipă, la solicitarea filialei de Cruce Roșie Suceava, a recepționat și adus în țară, odată cu ultimele 3 unități mobile, și unitatea mobilă de terapie intensivă achiziționată de aceștia, care ridică astfel la 5 numărul unor astfel de unități mobile existente în România.

Dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, spune: „Acest  tip de unitate de terapie intensivă este unic în România, folosirea ei dându-ne posibilitatea să îmbunătățim semnificativ evoluția pacienților cel mai grav afectați de infecția cu SARS–CoV–2 acolo unde capacitățile spitalelor fizice sunt depășite, dar și în orice alte situații cu un număr mare de victime care au nevoie de susținere avansată a funcțiilor vitale cum sunt accidentele colective cu număr mare de victime, pandemiile, dezastrele naturale sau industriale.

Utilitatea unei astfel de soluții depășește granițele țării și contextul actual, putând fi, în egală măsură, parte a suportului acordat de țara noastră la nivel internațional, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă. Ne-a impresionat mobilizarea mediului de afaceri și a societății civile în sprijinirea demersurilor statului de dotare a rezervei naționale de protecție civilă cu patru astfel de unități. Le mulțumim tuturor pentru încrederea arătată care ne onorează și obligă, în egală măsură, să continuăm eforturile pentru asigurarea unor îngrijiri de cea mai înaltă calitate pacienților în stare critică”.

Susținerea Lidl România

Pandemia de Coronavirus a pus o presiune uriașă pe sistemele medicale din toată lumea. Colaborarea noastră cu Departamentul pentru Situații de Urgență și Fundația pentru SMURD este deja tradițională și  este firesc, în contextul  actual, să susținem inițiativa de a crea conceptual și a aduce fizic în România prima unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi pentru a putea oferi, la nevoie, îngrijirile necesare pacienților diagnosticați cu noul Coronavirus și aflați în stare gravă. Dincolo de situația cu care ne-am confruntat în ultimele luni, utilitatea unei astfel de unități în orice situație care implică multiple victime în stare gravă, alături de oportunitatea de a fi folosit pentru instruire, au fost argumentele suplimentare care ne-au făcut să susținem acest demers ” a declarat Frank Wagner, CEO Lidl România.

„Convinși că bunătatea vindecă lumea și înarmați cu încrederea arătată de donatorii noștri de la Teledonul Români Împreună care ne-au fost și ne sunt alături, venim în sprijinul celor afectați de pandemie, cadre medicale și pacienți deopotrivă inclusiv prin achiziția și echiparea cu echipamente esențiale, monitoare, injectomate și perfuzomate a celor două unități mobile de terapie intensivă cumpărate de Fundația Mereu Aproape. Ne bucurăm să fim, totodată, mesajerii solidarității poporului român la nivel european prin dimensiunea de suport internațional pe care existența în țara noastră a acestor unități de terapie intensivă o poate avea la nevoie”, declară Alessandra Stoicescu, Președinte Fundația Mereu Aproape.

Lidl

Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează aproximativ 10.800 de magazine și peste 160 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.  În prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajați, dintre care peste 7.500 în România, unde retailer-ul german are deschise peste 270 de magazine și 5 centre logistice.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *