Lidl România este partener la conferința pe tema bunelor practici în agricultura românească

Pe 24 februarie, în cadrul conferinței, reprezentanții Lidl le vor vorbi producătorilor de legume și fructe din România despre importanța și necesitatea certificării produselor, despre normele de siguranță alimentară și despre procesul prin care pot deveni furnizori Lidl.

LidlConferința face parte din GLOBALG.A.P. Tour și se va axa pe bunele practici în agricultura românească aduse de această certificare.

Reprezentanții Lidl participă ca vorbitori la conferință, pentru a le oferi producătorilor o imagine de ansamblu asupra standardelor de calitate necesare pentru a deveni furnizorii companiei. Mai mult, aceștia vor discuta despre siguranța alimentară, garantată în urma certificării GLOBALG.A.P.

Această întâlnire se înscrie în proiectul „Cultivat în România, specific românesc” prin care Lidl oferă susținere producătorilor locali, pe lângă numeroasele activități dezvoltate de companie de la intrarea pe piața din România.

Importanța certificării GLOBALG.A.P.

Utilizat în peste 80 de țări, GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut pentru producția globală agricolă, realizată în condiții de siguranță și durabilitate. Acesta este rezultatul mai multor ani de cercetare intensivă și de colaborare cu experți din industrie, producători și comercianți din întreaga lume.

Scopul principal al GLOBALG.A.P. este acela de a transforma producția agricolă într-una sustenabilă, în avantajul fermierilor, retailerilor și consumatorilor. Totodată, certificarea producătorilor de legume și fructe are la bază dorința de eficientizare a producției agricole prin minimizarea efectelor dăunătoare ale unor procese agricole asupra mediului, reducerea substanțelor chimice folosite și reducerea risipei de resurse vitale, îmbunătățind performanțele de afaceri.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *