Lidl Romania va reduce cu cel puțin 20% cantitatea de plastic utilizată, până în 2025

Lidl România își propune să reducă plasticul utilizat cu 20%, până în 2025, prin creșterea cantității de materiale reciclate din ambalajele produselor marcă proprie, care reprezintă aproximativ 80% din întregul sortiment de produse.

LidlÎn același timp, Lidl anunță că toate ambalajele din plastic pentru mărcile proprii vor fi 100% reciclabile până în 2025, sprijinind astfel strategia europeană privind materialele plastice, prezentată recent de Comisia Europeană.

De la intrarea pe piața locală, Lidl România a urmărit reducerea treptată a cantității de ambalaje, precum și diversificarea modalităților de reciclare a acestora. Una dintre măsurile adoptate a fost de a adapta toate ambalajele la tipul și specificul produselor, pentru a consuma doar strictul necesar de material. De exemplu, compania a creat forme de PET care asigură o mai bună stabilitate, utilizând cât mai puțin plastic. Astfel, Lidl a reușit să reducă de la 42g la 33,8g conținutul de plastic din sticlele PET de 2 litri, pentru articolele Freeway negociate local.

„Suntem conștienți de impactul asupra mediului – de aceea, sustenabilitatea este o parte esențială a modelului de business. Pentru a respecta angajamentul de a fi un business cu adevărat sustenabil, ne-am setat o serie de obiective concrete și măsurabile în ceea ce privește reducerea cantității de plastic pe care o punem în circulație. Numai prin asumarea unor asemenea obiective putem face o diferență în ceea ce privește protejarea mediului“, a spus Marco Giudici, Director de Achiziții și Marketing Lidl România.

Mai mult, o parte integrantă a activității Lidl este colectarea selectivă a deșeurilor și trimiterea către centrele de reciclare. Lidl România își propune să crească în fiecare an cantitatea de deșeuri colectate selectiv în magazine, depozite, sediile centrale și regionale ale companiei și trimise către reciclare. Ca rezultat, în anul calendaristic 2016, cantitatea totală de plastic și folie trimisă către centrele de reciclare a fost de 23.362,7 tone. Aproape 89% din cantitate a reprezentat hârtie și carton (20.715 tone), 5% a reprezentat plastic și folie (1.106,8 tone), 3% fier (758,2 tone), 3% lemn (750,5 tone), 0,13% baterii (31,288 tone) și 0,003% tuburi fluorescente (0,751 tone).

Lidl

Lidl este o companie care acționează sustenabil în toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a își îndeplini promisiunea cu privire la calitate și în același timp de a asigura viitorul pentru Lidl și pentru societate. Compania se implică activ în soluționarea nevoilor din comunitățile din care face parte, în cadrul celor 5 piloni centrali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajații și partenerii de afaceri.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,071 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Lidl Romania va reduce cu cel puțin 20% cantitatea de plastic utilizată, până în 2025
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: