Lidl aderă, la nivel internațional, la United Nations Global Compact

Lidl România este membru UN Global Compact încă de la începutul anului 2018, strategia de sustenabilitate a companiei susținând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale Națiunilor Unite.

Lidl

Lidl, împreună cu celelalte companii din Grupul Schwarz, și-a luat angajamentul de a îndeplini obiectivele United Nations Global Compact (UNGC) și a semnat un acord în acest sens. Astfel, compania a aderat, la nivel de grup, la cele 10 principii de sustenabilitate ale Națiunilor Unite în domeniile drepturilor omului, standardelor sociale, mediului și combaterii corupției. Lidl România a aderat în mod proactiv încă de acum 2 ani la principiile UN Global Compact.

Pentru Lidl, îmbunătățirea constantă a standardelor sociale și ecologice de pe lanțul de producție este un obiectiv prioritar în toate țările în care compania este prezentă. Acestea sunt stipulate, printre altele, în cel mai recent document ce prezintă Politica Lidl privind diligența antreprenorială pentru respectarea drepturilor omului și a mediului înconjurător în achiziția de mărfuri. Acest document, împreună cu informații suplimentare despre angajamentul luat de Lidl la nivel internațional în direcția sustenabilității, poate fi consultat aici.

Lidl România, membră UNGC încă de la începutul anului 2018

În România, Lidl a dovedit angajamentul față de principiile unei guvernanțe corporative responsabile, devenind membră United Nations Global Compact încă de la începutul anului 2018. Astfel, strategia locală de sustenabilitate a companiei respectă principiile UN Global Compact și contribuie la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale Națiunilor Unite, iar Lidl România își îmbunătățește constant, în concordanță cu acestea, procesele din cele patru mari arii în care activitatea sa are impact – 1. resurse și agricultură, 2. lanțul de aprovizionare și procesare, 3. operațiuni și procese, 4. clienți și societate.

Printre cele mai importante măsuri ce derivă din strategia de sustenabilitate a Lidl România și susțin angajamentul companiei față de principiile și obiectivele UN Global Compact se numără setul amplu de acțiuni și programe ce au în vedere protecția mediului înconjurător.

Inițiative

REset Plastic

De exemplu, sub umbrela REset Plastic, strategia de reducere a plasticului a Grupului Schwarz, compania a redus substanțial cantitatea din acest material pusă în circulație. Câteva dintre acțiunile ce fac parte din această strategie sunt scoaterea de la vânzare a articolelor de plastic de unică folosință precum tacâmuri, farfurii și pahare, în 2019, și a sacoșelor de unică folosință din plastic convențional, în 2018, prin care compania estimează că sunt economisite anual aproximativ 598 de tone de plastic.

În plus, în anul 2019, Lidl România a înlocuit pungile din plastic subțire pentru cântărirea fructelor și legumelor cu o alternativă din material compostabil și biodegrabdabil, iar la începutul acestui an a introdus și săculeți reutilizabili pentru fructe și legume, încurajând astfel clienții să adopte un comportament responsabil față de mediu.

Cu Apele Curate

Mai mult, Lidl este un partener activ în proiectele societății civile ce au în vedere protecția mediului, cum este „Cu Apele Curate”. Acest program, derulat la inițiativa Lidl România și MaiMultVerde, se concentrează pe combaterea și prevenirea poluării cu plastic a Dunării și contribuie la șase dintre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale ONU.

Reducerea risipei alimentare

În același timp, Lidl este se implică în reducerea risipei alimentare și a investit până in prezent peste 400.000 de euro pentru deschiderea și funcționarea a cinci bănci pentru alimente în București, Cluj, Roman, Brașov și Oradea. Pe lângă susținerea financiară (de exemplu, pentru susținerea costurilor salariale, închirierii depozitelor, achiziției de automobile pentru transport, costurilor pentru comunicare etc.),

Lidl donează constant bunuri din depozite, care ajung la cei care au nevoie.  Prin intermediul Băncilor pentru Alimente, sunt colectate de la agenții economici produsele alimentare comestibile și non alimentare care din diverse motive și-au pierdut valoarea economică de piață și sunt redirecționate către diferite organizații non-guvernamentale care oferă sprijin  persoanelor defavorizate.

Munca și Resursele Umane

În același timp, Lidl România susține principiile UN Global Compact în ceea ce privește Munca și Resursele Umane. Lidl rămâne lider în topul angajatorilor din retailul alimentar, oferind cele mai atractive pachete de compensații și beneficii, ce includ bonusuri și sporuri diverse, un număr de zile de concediu peste media pieței sau asigurare de sănătate privată. În plus, dezvoltarea angajaților este o prioritate pentru Lidl, iar compania investește constant în acest domeniu, promovând principiile egalității de șanse. Astfel, orice angajat din magazine, depozite sau sediile administrative are posibilitatea de a-și dezvolta cariera, inclusiv prin promovarea pe poziții de management.

Rapoarte non-financiare

Totodată, Lidl România a dat dovadă de transparență în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a companiei, prin publicarea a două rapoarte non-financiare, primul aferent anilor fiscali 2016-2017, iar cel de-al doilea, anului fiscal 2018. Cele două rapoarte pot fi citite integral aici.

Lidl se bucură să sublinieze încă o dată angajamentul companiei față de sustenabilitate, în special în domeniul practicilor responsabile de business, prin accederea la United Nations Global Compact, oferind un nou motiv de încredere pentru clienții din toată lumea.

UN Global Compact a fost fondată în anul 2000 și este considerată cea mai amplă și mai importantă inițiativă în domeniul sustenabilității din lume. Peste 13.000 de companii din peste 160 de țări s-au angajat să întreprindă acțiuni de business responsabile și sustenabile.

Lidl

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 32 de țări din întreaga lume și în prezent operează în jur de 10.800 de magazine și mai mult de 160 de centre în 29 de țări la nivel mondial.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,050 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Lidl aderă, la nivel internațional, la United Nations Global Compact

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: