Mega Image preia întreaga cantitate de fructe și legume produsă de cei peste 220 de fermieri din programul „Gusturi românești de la gospodari”

Mega Image susține pentru al optulea an producătorii locali de legume și fructe prin programul „Gusturi românești de la gospodari”. În prezent, din program fac parte peste 220 de producători individuali și cooperative care cultivă responsabil legume și fructe doar în sistem tradițional, direct pe sol, pe o suprafață totală de peste 140 de hectare de solarii și de peste 300 de hectare de livezi în întreaga țară.

mega imageInvestiția retailerului în program crește de la an la an și a depășit 1.3 milioane de euro anul trecut

„De opt ani ne implicăm în cultivarea fructelor și legumelor prin programul Gusturi românești de la gospodari alături de producătorii locali pentru a le oferi clienților pe tot parcursul anului produse locale, proaspete, cu gust bun, controlate în fiecare etapă de creștere.

Din momentul în care deschidem sezonul fructelor și legumelor din România oprim importul și aducem doar produse proaspete, direct de la producătorii noștri, în mai puțin de 24 de ore de la cules. Ne bucurăm că programul crește de la an la an prin noi fermieri care se alătură și care au nevoie de o piață sigură de desfacere și o colaborare de încredere”, spune Mircea Moga, CEO Mega Image.

Colaborarea cu Mega Image le asigură fermierilor preluarea întregii cantități de legume pe tot sezonul la un preț corect, sigur și dezvoltarea continuă în legumicultură prin consultanța oferită de inginerii horticultori din program.

Peste 400 de tone de legume și fructe de la producătorii locali din program sunt livrate zilnic, în plin sezon, din fermă direct în depozitele Mega Image. În plin sezon de roșie românească, producătorii noștri livrează, în medie, 25 de tone de roșii pe zi.

Programul rămâne unul unic pe piața de retail din România prin implicarea Mega Image astfel:

  • Producția este planificată la început de an cu producătorii și fiecare primește un plan de producție, în funcție de potențialul de vânzări al Mega Image
  • Costurile pentru semințe, fertilizatori, folie și materiale necesare procesului de producție este susținut de Mega Image
  • Întreaga activitate de cultivare a legumelor este coordonată de ingineri horticultori din echipa Mega Image, care le oferă producătorilor consiliere pas cu pas
  • În fiecare an, sunt analizate solul și apa pentru a asigura că cele două resurse sunt curate
  • Selecția soiurilor de legume este realizată pe baza degustărilor cu clienții
  • Toate legumele și fructele sunt analizate lunar în laboratoare specializate înainte de a ajunge la raft în magazine
  • Tratamentele se fac doar la recomandarea inginerilor horticultori din program, iar dăunătorii și bolile sunt tratate biologic, pentru a păstra fructele și legumele curate și sănătoase

În programul „Gusturi românești de la gospodari” se pune un accent foarte mare pe gustul, siguranța și calitatea legumelor, iar parteneriatul cu toți producătorii din program este pe termen lung. Aceștia primesc de la Mega Image o afacere la cheie și tot ce au nevoie pe parcurs. În final, siguranța producției este susținută prin prețuri corecte, sigure și preluarea întregii producții. În plin sezon de legume locale, Mega Image oprește importurile și asigură doar produse din program, de la producătorii locali.

Certificarea Global GAP

Mai mult, Mega Image investește în certificarea lor Global GAP, care le atestă mai departe calitatea produselor.

Mega Image investește și în soluții inovatoare și tehnologizare. Astfel, începând cu anul 2020, au fost introduși senzori de monitorizare a culturilor, o soluție de agricultură de precizie care îi ajută pe fermieri să urmărească evoluția fenologică și patologică a culturilor.

În plin sezon de vară, producătorii livrează zilnic pentru Mega Image legume și fructe de sezon, proaspete, imediat după ce au fost culese. Legumele cultivate în cantitatea cea mai mare sunt: roșii, ardei bianca, salată verde, castraveți cornișon, ardei kapia, vinete, verdeață, dovlecei, cartofi, ceapă, morcovi, precum și fructe: caise, cireșe, căpșune, afine și alte fructe de pădure, prune, mere, pere, struguri, pepeni.

Mega Image

Fondat în 1995, retailerul este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 880 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Retailerul îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Retailerul face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *