Mega Image, primul raport legat de performanța socială și de mediu, precum și impactul activității companiei pe piața locală

Mega Image a publicat primul raport anual al companiei, care reunește informații nefinanciare referitoare la activitatea din 2019 și rezultate relevante pentru înțelegerea performanței sociale și de mediu, precum și impactul activității companiei pe piața locală.

Mega Image

Prin preocuparea permanentă de a genera un impact pozitiv asupra angajaților, partenerilor de afaceri, comunității de care aparține și asupra mediului înconjurător, Mega Image a derulat în 2019 numeroase proiecte de responsabilitate socială, cu rezultate care dovedesc că strategia de sustenabilitate reprezintă̆ un element esențial al modului în care compania își desfășoară̆ activitatea în fiecare zi.

Peste 15 milioane de lei, investiții în comunitate

În acest sens, anul trecut, investiția în comunitate a fost de peste 15 milioane de lei, prin contracte de sponsorizare, în bani sau produse.

Suntem lideri ai retailului modern în România și suntem responsabili să ne dezvoltăm cu grijă față de oameni și comunități, față de mediul înconjurător și întreaga societate. Scopul nostru este să facem bine și să ne implicăm acolo unde contează. Ne dorim să fim alături, în mod constant, de clienții, colegii și partenerii noștri, prin implicare activă în teritorii strategice precum alimentație sănătoasă, educația tinerilor, sănătate, accesul la hrana de zi de zi și susținerea familiilor din zone defavorizate. Doar împreună putem să mergem mai departe, cu responsabilitate. Ține de noi toți”, a declarat Mircea Moga, CEO Mega Image.

Principalele proiecte

Cele mai importante realizări din 2019 se află în strânsă legătură cu angajații, conservarea resurselor, sănătatea și siguranța alimentară, risipa alimentară și responsabilitatea socială.

Compania este responsabilă față de mediul înconjurător și acordă o atenție deosebită impactului pe care activitățile desfășurate le au asupra naturii. Din dorința de a oferi soluții concrete care pot ajuta comunitățile să beneficieze de un mediu curat și sigur, de un aer mai puțin poluat și de un sol sănătos, Mega Image utilizează energie certificată verde pentru aproape toate magazinele din București și județul Ilfov, energie produsă din surse regenerabile cu factor de emise de carbon zero, reușind totodată să reducă emisiile de CO2 cu 6% față de 2018. De asemenea, în 2019 au fost reciclate peste 11.000 de tone de ambalaje din carton și hârtie, respectiv 1.217 de tone de plastic.

Mega Image achiziționează pentru toate magazinele energie certificată verde, produsă din surse regenerabile cu factor de emisie de carbon zero și am reușit să reducem emisiile de CO2 în 2019 cu 6% față de 2018.

Gestionarea risipei alimentare este, de asemenea, o prioritate pentru Mega Image, atât la nivel local, cât și la nivelul Grupului Ahold Delhaize. În acest sens, compania a donat peste 335 de tone de alimente în 2019. De anul trecut, Mega Image susține Cantina Socială Parohia Costeasca, care asigură zilnic o masă caldă pentru aproximativ 100 de persoane fără posibilități materiale. Mai mult, produsele rămase nevândute în 252 de magazine Mega Image sunt direcționate pentru susținerea persoanelor defavorizate sau a animalelor fara stapan, din centre speciale.

Black Friday la eMAG

Dezvoltarea sustenabilă este strâns legată de bunăstarea comunităților din care Mega Image face parte și de contribuția pe care compania o are pentru un stil de viată̆ sănătos. Astfel, 84% dintre furnizorii alături de care colaborează au certificări conform celor mai ridicate standarde internaționale de siguranță alimentară. De asemenea, Mega Image își asumă responsabilitatea de a-i inspira pe clienți să consume cât mai multe fructe și legume, produse locale, de la producători români, precum și produse care conțin ingrediente din surse sigure și sustenabile, care nu fac niciun compromis pe tot parcursul procesului de producție și de livrare.

În acest scop, prin programul „Gusturi Românești de la gospodari”, unic pe piața de retail din România, producătorii români cultivă fructe si legume, controlate pas cu pas de un inginer agronom. Peste 195 de fermieri locali făceau parte în 2019 din program și livrau direct pentru toate magazinele Mega Image din țară fructe de sezon și sortimente de legume proaspete, verificate de la semințe până la raft.

Angajații Mega Image

În ceea ce privește angajații, din cei peste 10.000 de colegi din echipa Mega Image, 6.200 au participat la peste 250.000 de ore de training puse la dispoziție de companie, în timp ce sute de voluntari s-au reunit pentru a participa la acțiuni sociale și civice din programul intern „12 Fapte Bune” . În plus, la finalul anului 2019, Mega Image a integrat în echipă peste 100 de colegi cu dizabilități.

Mega Image are o prezență activă și în educația generațiilor tinere pentru un stil de viață sănătos. Tot în 2019, Mega Image a lansat programul de educație pentru o alimentație sănătoasă „Mănânc corect, sunt mega sănătos”, în peste 100 de școli din țară, continuând totodată să susțină și să implementeze proiecte sociale, de educație, de mediu, culturale și de sănătate, alături de peste 70 ONG-uri partenere. 2019 a marcat și cea de-a treia ediție de „Mega Dezbatere”, un concurs de dezbateri academice pe teme legate de alimentația sănătoasă sau alte tematici de sustenabilitate, pentru elevii de liceu și gimnaziu.

Mai mult informații sunt în raportul anual nefinanciar 2019, disponibil integral aici.

Mega Image

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 826 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

exporetail2022
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *