Vânzările METRO AG au crescut cu 1,3% în anul financiar 2017/2018

METRO AG a anunțat azi rezultatele financiare pentru anul financar 2017/ 2018. Vânzările diviziei Cash & Carry au crescut cu 1,3% față de anul financiar precedent, respectiv la 36.5 miliarde de euro. +6,1% pentru zona Europei de Est, din care face parte și România, dar fără Rusia.

MetroEste al cincilea an consecutiv de creștere a acestei divizii, ceea ce arată că focusul pe cash & carry s-a dovedit a fi o decizie corectă a managementului companiei.

În Germania, METRO AG a înregistrat o îmbunătățire semnificativă a vânzărilor like-for-like, în anul financiar 2017/18, ca urmare a creșterii portofoliului de clienții de tip HoReCa (+ 0,8%). Europa de Est, din care face parte și România, dar fără piața Rusiei, a avut o creștere mai mult decât optimistă (+ 6,1%).

Asia (+ 4,0%) continuă să crească la un nivel bun. În Rusia (-7,0%), transformarea strategică înregistrează progrese bune. Revizuirea măsurilor de marketing a dus la o frecvență mai scăzută a clienților.

Începând cu 30 septembrie 2018, rețeaua magazinelor cuprindea 769 de unități, cu 10 magazine mai mult decât la aceeași dată a anului precedent. În anul financiar 2017/18 au fost deschise 14 noi magazine.

METRO

METRO Cash & Carry România a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *