ZaharulOradea

Metro a deschis în Austria primul magazin cu consum zero de energie

Grupul german METRO a anunțat deschiderea primului magazin cash & carry cu statut energetic zero în St. Pölten, în nordul Austriei.

Metro

Magazinele cash & carry combină pragmatismul cu competența în sortimentaţie şi consultanță specializată. Scopul nostru pentru noul magazin a fost acela de a combina competența de bază, care a fost dovedită de-a lungul deceniilor, cu un concept „well-being”.

Odată cu realizarea statutului energetic zero al acestui magazin, a fost realizat un alt pas inovator și durabil spre viitor,” a declarat Arno Wohlfahrter, CEO METRO Austria.

Alimentarea cu energie a magazinului se realizează printr-un sistem fotovoltaic acest lucru însemnând că va fi generată mai multă energie într-un an decât are nevoie magazinul, iar restul energiei este folosită pentru încălzirea apei.

Căldura reziduală din sistemul de răcire este utilizată ulterior pentru încălzire, iar economii semnificative de energie se realizează si prin prin iluminarea cu LED-uri. De asemenea, magazinul dispune şi de statii de încărcare pentru maşinile electrice.

Black Friday la Flanco – în perioada 27 octombrie – 19 noiembrie – reduceri de până la 80% în cele 123 de magazine din toată țara și online, pe www.flanco.ro

De la distanță, fațada clădirii din molid tratat termic, care este cu mult diferită decât înainte, poate fi văzută și conferă întregului magazin un aspect cu totul diferit. Ferestrele, care înconjoară întregul magazin, oferă mai multă lumină naturală și astfel permit reducerea iluminatului artificial. Toate ferestrele pot fi deschise cu ajutorul unui panou central de comandă, astfel încât clădirea să fie suficient răcită prin ventilație transversală. Astfel, chiar și pentru a satisface cerința de a avea consum zero de energie, un sistem de ventilație poate fi complet dispersat.

METRO

METRO Cash & Carry România a fost lansată oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie, în Bucureşti. Distribuţia naţională a magazinelor METRO România este următoarea: 5 centre în Bucureşti, câte 2 centre în Braşov, Constanţa, Timişoara şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Pitești, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureş, Arad, Deva, Satu Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Târgovişte şi Turda.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,047 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Metro a deschis în Austria primul magazin cu consum zero de energie
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: