METRO Group lansează primul program cu soluții digitale pentru sectorul de retail

În cadrul parteneriatului cu Techstars, compania METRO GROUP lansează un nou program dedicat startup-urilor, sub umbrela inițiativei METRO Accelerator, cu scopul de a crea soluţii digitale pentru sectorul de retail.

METRO „METRO Accelerator pentru Retail, susţinut de Techstars” completează programul Accelerator deja existent pentru soluţiile digitale din industria ospitalității (hoteluri, restaurante și firme de catering), inițiat și desfăşurat cu succes în ultimii doi ani. Noul program va fi implementat pe data de 12 iunie 2017 la Berlin. Va fi prima dată când METRO şi Real îşi asumă împreună rolul de traineri-experţi în dezvoltarea de startup-uri.

Al doilea program de tip Accelerator al METRO GROUP W&FS Co. se adresează startup-urilor care pot genera soluții inovatoare de tipul aplicațiilor digitale utile comercianților independenţi. Aceștia formează un grup de clienţi-cheie atât ai METRO Cash & Carry, cât şi pentru cel mai nou partener al programului, lanțul de hypermarket-uri Real.

De-a lungul unei perioade de trei luni, mentori cu experienţă şi experţi vor susţine zece proiecte de startup internaţionale, la Berlin, pentru dezvoltarea modelului lor de afaceri pe piaţă. METRO Accelerator pentru Retail, susţinut de Techstars este primul accelerator care promovează în mod constant aplicaţiile digitale dedicate comercianţilor independenţi şi, de asemenea, lanțului de hypermarket-uri Real.

 „Principalul obiectiv al strategiei noastre este de a ne ajuta clienţii să aibă mai mult succes în afacerile lor. Soluţiile digitale joacă un rol din ce în ce mai important. După crearea cu succes a METRO Accelerator pentru sectorul HoReCa, împreună cu Techstars, a sosit momentul să trecem la următorul pas. Suntem convinşi că ai noștri clienți comercianţi independenţi pot obţine beneficii imense prin intermediul soluţiilor digitale – privind comunicarea cu clienţii, serviciile noi şi, de asemenea, privind operaţiunile lor de afaceri. Acesta este motivul pentru care am lansat METRO Accelerator pentru Retail. Împreună cu Techstars, dorim să ajutăm companiile inovatoare să se dezvolte cu succes. De-a lungul acestui proces, startup-urile vor beneficia de un grad ridicat de susținere, inclusiv prin accesul la peste 100 de mentori”, afirmă Olaf Koch, Chairman of the Management Board of METRO AG.

METRO Accelerator pentru Retail, susținut de Techstars, la fel ca și METRO Accelerator pentru sectorul HoReCa, cuprinde un program de trei luni la Berlin. Zece startup-uri selectate din întreaga lume vor fi susținute intensiv de mentori în procesul dezvoltării ulterioare a inovațiilor lor. În acest sens, retailerul care este reprezentat în 25 de țări, având 21 de milioane de clienți din întreaga lume și Real vor contribui cu expertiza vastă a specialiștilor lor din domeniile de Achiziții, Vânzări, Marketing, Strategie, Finanțare, Juridic și Comunicare

Techstars contribuie la Programul Accelerator prin expertiza sa la nivel internațional și printr-o rețea de peste 3.000 de mentori, investitori și membri cu experiență ai comunității de startup.

METRO Accelerator pentru Retail, susținut de Techstars va fi implementat pe data de 12 iunie 2017 la Berlin. După trei luni de lucru cu peste 100 de mentori internaționali, echipele de startup își vor prezenta companiile în fața investitorilor, reprezentanților principalilor lideri din domeniu și publicului, în cadrul Demo Day – Ziua Demo (de testare), care va fi organizată în septembrie 2017. Programul oferă participanților următoarele:

  • 10 echipe de startup selectate vor primi, fiecare, investiții în valoare de 120.000 euro
  • Acces la top management, precum și la rețeaua de experți METRO, Real și Techstars
  • Sesiuni de mentorship din partea METRO, Real și Techstars, precum și din partea altor investitori, lideri în domeniu și antreprenori
  • Utilizarea spațiilor dedicate programului, din centrul Berlinului, pe durata acestuia
  • Calitatea de membru al rețelei internaționale de strategie din cadrul Techstars și METRO Accelerator

Companiile și echipele de startup din toată lumea, care sunt interesate să participe în cadrul programului METRO Accelerator pentru Retail, susținut de Techstars, se pot înscrie online, până pe data de 12 martie 2017. Programul va fi organizat în paralel cu METRO Accelerator pentru HoReCa, care se desfășoară cu succes, deja de doi ani.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,070 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » METRO Group lansează primul program cu soluții digitale pentru sectorul de retail

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: