O creștere mai lentă a comerțului online în 2013 față de 2012

logo-retail-fmcg.roVânzările online vor creşte la nivel global în 2013 cu 17,5%, la 963 miliarde de dolari, cumpărăturile cu telefonul mobil fiind canalul cu cea mai rapidă creștere, potrivit unui studiu efectuat de către compania Siemer & Associates. Cu toate acestea, raportul a remarcat faptul că vânzările online au crescut cu 20,6% anul trecut, indicând faptul că slăbiciunea generală din industria de retail la nivel mondial începe să se simtă şi în e-retail.

Vânzările online reprezintă aproximativ 6,5% din vânzările globale de retail, dar studiul arată că acest canal crește de patru ori mai repede decât decât orice alt canal de retail tradiţional.  Siemer & Associates estimează că la nivel mondial e-commerce-ul va creşte anual cu 14,7% până în 2016, tările cu cea mai mare dezvoltare a acestui canal fiind SUA, Marea Britanie şi Japonia.

Raportul a adaugat faptul ca e-commerce-ul va avea o pondere de 9,3% din totalul vânzărilor de retail până în 2016. De asemenea, cumpărăturile cu telefonul mobil se aşteaptă să fie canalul cu cea mai rapidă creștere din comerţul online, de la 20,9% din total retail online în 2012, la 56,2% din total retail online în 2016.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *