Penny Market a inaugurat primul depozit logistic din Moldova

Penny Market, parte din grupul REWE, a deschis cel de-al treilea centru logistic din România, în comuna Nicolae Bălcescu, din județul Bacău.

Cu o investiție majoră de peste 19,5 milioane euro, Penny Market este primul retailer din piața comerțului autohton care inițiază un astfel de proiect în zona Moldovei.

Penny Market

Depozitul are o suprafață de 19,000 metri pătrați și 14,5 metri înălțime. Momentan, acesta asigură distribuţia produselor în 46 de magazine Penny Market, însă sediul logistic este conceput pentru a livra în 80 de magazine ale retailerului.

Momentan, în sediu lucrează 80 de angajați,  iar împreună cu recrutările din perioada următoare, se va ajunge până la un număr de 150 de angajați, mare parte fiind chiar din orașul Bacău.

Noul centru logistic din Bacău reprezintă un factor de optimizare a fluxului logistic și a distribuției regionale a produselor alimentare si nealimentare către magazinele Penny Market din nord-estul țării. Depozitul a creat momentan 80 de noi locuri de muncă,  dar în curând se va ajunge până la un număr de 150 de angajați, mare parte fiind chiar din orașul Bacău.

“Alături de extinderea și modernizarea rețelei de magazine, optimizarea lanțului logistic este o direcție importantă de creștere a eficienței și a prospețimii atât pe plan local, cât și la nivelul Grupului REWE. Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare a rețelei de distribuție Penny Market la nivel național și vine în completarea celor două centre existente din orașele Turda și București. Noul centru logistic este o clădire modernă unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune și moderne condiții a declarat Daniel Gross, General Manager REWE România.

Centrul logistic de la Bacău dispune de cele mai înalte și moderne standarde de siguranță și securitate, cât și de soluții tehnologice moderne. Acestea au ca scop scăderea consumului de energie, a amprentei și emisiilor de CO2 si, astfel,  înregistrarea unui impact redus asupra mediului. În cadrul centrului este folosit un sistem integral de iluminare prin LED ce dispune de sisteme automate de comandă și control, care reduce consumul de energie cu 40%.

Instalațiile de răcire sunt integrate într-un sistem automat de management prin intermediul căruia vor fi monitorizate constant atât temperaturile interioare, cât și cele exterioare ale zonei de refrigerare.

Dezvoltat de către KÉSZ Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, complexul logistic dispune de o suprafață totală construită de aproximativ 19,000 m2, o înălțime de 14,5 metri și de un teren aferent de circa 8 hectare.

Vom reveni zilele următoare cu un articol detaliat referitor atât la planurile retailerului pentru 2017, cât și la previziunile în ceea ce privește cifra de afaceri pentru anul 2016.

Penny Market este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. În prezent, grupul REWE România deține 200 de magazine Penny Market la nivel național. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, vor fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,091 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Penny Market a inaugurat primul depozit logistic din Moldova

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: