ZaharulOradea

Penny Market începe prima ediție a programului educațional pentru tineri – Formare Duală în retail

Retailerul german Penny Market, parte a Grupului REWE, a anunțat în cadrul conferinței de presă organizate astăzi, 21 ianuarie, în București începerea, în luna februarie a acestui an, a programului educațional gratuit de Formare Duală, în urma căruia 20 de tineri vor fi calificați pentru a activa în domeniul retail-ului.

Dennis Biernatzki, Daniel Gross, Oliver Eifler (REWE Romania), Sebastian Metz (AHK Romania), Doru Dima (Profiles International)

Realizat în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România), Formarea Duală este un program de pregătire în retail, care are ca scop calificarea tinerilor în acest domeniu aflat în continuă dezvoltare. De asemenea, furnizorul de formare profesională Profiles International, cu o experiență de peste zece ani în domeniul resurselor umane, va asigura pregătirea teoretică a ucenicilor înscriși în program.

Cursurile teoretice și practice din cadrul programului se vor desfășura pe o durată de trei ani, în intervalul februarie 2015 – iulie 2017.

În urma procesului de selecție (organizat în perioada 15.12.2014 – 15.01.2015) au fost aleși 20 de tineri, cu vârsta de peste 18 ani și absolvenți a minimum 10 clase. Aceștia vor beneficia de o pregătire specială în retail, la finalul căreia vor obține certificate de calificare pentru „Comerciant vânzător mărfuri alimentare și nealimentare”, recunoscute atât în România, cât și în Germania.

Finalizarea instruirii profesionale duale va avea loc prin susţinerea unor examinări, prin care cursanții vor demonstra nivelul de cunoştinţe acumulat în cei trei ani de pregătire. Examinările sunt concepute conform standardelor germane şi garantează calitatea deosebită a nivelului de instruire.

Timp de trei ani, tinerii incluși în programul de Formare Duală vor fi angajați în rețeaua Penny Market, perioadă în care vor avea următorul orar: 1 zi pe săptămână vor face cursuri teoretice, în sala de curs, iar 4 zile pe săptămână vor pune în practică, într-un magazin Penny Market, ceea ce au învățat în clasă.

Câteva dintre materiile pe care le vor parcurge cursanții:

  • Consilierea clienților și procesul de vânzare
  • Prezentarea mărfurilor
  • Aprovizionarea cu marfă
  • Activitatea la casa de marcat
  • Cunoștințe de bază în organizarea unui magazin

Cursurile teoretice se vor desfășura în 2 centre naționale (Brașov și București), iar practica va avea loc în magazinele Penny Market din: București, Constanța, Mangalia, Sighișoara, Covasna, Brașov, Sibiu.

Activitatea practică din magazine va fi recompensată financiar, sub formă de salariu, iar cheltuielile de deplasare la cursul teoretic vor fi asigurate de companie.

Formarea Duală este un program cu tradiție în Germania și a fost implementat de către Penny International în magazinele din Austria, Italia, Cehia si Ungaria după aceeași schemă de studiu (20% – teorie, 80% – practică). Și în România, Grupul REWE le va oferi tinerilor șansa unei calificări în acest domeniu, alături de AHK România, care urmăreşte, prin angajamentul său în acest domeniu, să promoveze în România modelul german dual de instruire profesională.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Penny Market începe prima ediție a programului educațional pentru tineri – Formare Duală în retail

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: