Planuri de revigorare pentru retailerul Carrefour

Carrefour lucrează la un proiect de extindere în Brazilia şi China, plan care ar putea fi gata la începutul anului 2014. Într-un interviu acordat publicaţiei Financial Times, CEO-ul Georges Plassat a spus: „Rata noastră de creştere este insuficientă în aceste regiuni cu potenţial ridicat, iar în acest sens lucrăm la o strategie.”

Plassat speră ca proiectul să fie gata până la începutul anului viitor. Brazilia și China sunt a doua şi respectiv a cincea piaţă pentru retailerul francez, în termeni de vânzări.

Pe plan intern, Plassat a declarat că declinul de vânzări înregistrat în categoria de produse non-alimentare s-ar putea stabiliza și că marja de operare ar putea fi îmbunătăţită în Franța în anii următori.

În Turcia, retailerul este in discuţii cu partenerul său Sabanci cu scopul de a-şi revizui opțiunile sale în această țară. Plassat a declarat că situația va fi clarificată în următoarele săptămâni. Există speculații potrivit cărora Carrefour ar putea consolida şi operațiunile sale din Turcia cu Migros, un retailer controlat de societatea de investiții BC Partners.

Carrefour a subliniat, prin vocea lui Plassat, angajamentul său continuu pentru piaţa sud-est europeană şi a negat speculațiile privind vânzarea operaţiunilor sale din Italia. Plassat a declarat că „ar fi o prostie să abandonăm poziţia noastră pe piaţa italiană, unde deţinem o cotă de piaţă de 20%, doar pentru că regiunea trece în acest moment printr-o criză economică acută.”

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,093 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Planuri de revigorare pentru retailerul Carrefour
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: