Președintele României a promulgat legea pentru modificarea și completarea Legii 321

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România își exprimă regretul că azi Președintele României, dl. Klaus Iohannis, a promulgat legea pentru modificarea și completarea Legii 321 privind comercializarea produselor alimentare.

AMRCR consideră că această lege este îndreptată împotriva marilor rețele comerciale și, în pofida celor exprimate public, nu garantează sprijin pentru producătorii locali sau produsele românești. În schimb restrânge libertatea consumatorilor români de a alege cele mai bune produse la prețuri competitive.

Legea 321Credit Foto: shutterstock.com

În România consumatorul nu mai este, începând de astăzi, actorul principal din lanțul comercial

„De acum înainte, obiectivul principal al oricărui comerciant nu va mai fi satisfacerea clientului ci respectarea termenilor extrem de restrictivi impuși de lege în ceea ce privește termenele de plată sau serviciile comerciale pentru că altfel sancțiunea pentru nerespectarea acestora poate merge până la închiderea magazinelor.

Marii retaileri sunt obligați să-și reanalizeze politicile comerciale, să renegocieze contracte în mijlocul desfășurării acestora, să renunțe la facilități și servicii oferite pentru promovarea produselor locale, inclusiv cele românești și să se orienteze pentru a găsi modalități de a susține un flux financiar imens, impus fără justificare.

Apreciem că toate acestea se vor răsfrânge asupra prețurilor la raft și vor avea repecursiuni majore și asupra programelor de susținere a producătorilor locali”, a declarat George Bădescu, Director Executiv AMRCR.

Această lege este de asemenea împotriva mecanismelor concurențiale și a principiilor după care funcționează piața unică comunitară.  Acest lucru se întamplă la câteva zile după anunțul referitor la lansarea unor programe precum „România Competitivă” dar și la puțin timp după ce în cadrul Consiliului European s-a vorbit despre întărirea Uniunii Europene, în contextul referendumului referitor la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

AMRCR va continua demersurile în cadrul organismelor comunitare, pentru analizarea compatibilității acestei legi cu normele europene, știut fiind deja că la nivelul Comisiei Europene există în desfășurare o procedură în acest sens.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,883 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Președintele României a promulgat legea pentru modificarea și completarea Legii 321
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. Salut,

    Fiecare parte din aceasta situatie conflictuala are dreptate in felul sau, să fim nepartinitori. AMRCR ar fi fost intr-o situatie mai buna azi, daca ar fi avut o strategie de afaceri publice pe 3-5 ani, daca ar fi avut o campanie adecvata de relatii publice. Si daca ar fi folosit instrumentele adecvate pentru a-si demonstra cauza. Se vede cu ochiul liber că fiecare lant de retail face ceva, bun-prost, pentru a aduce producatorii romani in magazine. De ce nu au comunicat asta? Lipseste coerenta si consecventa in comunicare, nemaivorbind de solidaritatea de grup. Singura persoana care se exprima este directorul executiv si singurele instrumente cu care se opereaza sunt comunicatele de presa.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: