PROFI își finanțează expansiunea cu un împrumut de 177 milioane de lei

PROFI ROM FOOD are noi planuri de accelerare a dezvoltării reţelei, planuri finanţate atât din resurse proprii, cât şi cu ajutorul unui împrumut în sumă de 177 milioane de lei, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Raiffeisen Bank. Alte 2 noi magazine pe harta retailerului.

PROFI„Planul PROFI de afaceri pentru următorii trei ani, în egală măsură optimist şi realist, prevede un ritm de deschideri de cel puţin 100 de magazine anual”, a declarat Dumitru Dragomir, directorul financiar al PROFI Rom Food.

Din câte ştim noi, această este probabil cea mai dinamică extindere din retailul european, iar pentru a ne atinge obiectivul, în această lună, am contractat un împrumut în format club loan care ne asigure resursele financiare necesare.”

Imboldul dat creşterii economice în ultimul an de seria de măsuri luate de către Guvernul României alimentează încrederea în următorii ani climatul de business din România va continua  aibă o evoluţie pozitivă, fapt ce a încurajat managementul PROFI investească în extinderea propriei reţele.

Matteo Patrone, Directorul Regional pentru România şi Bulgaria al Băncii Europene de Reconstrucţie şi Dezvoltare, a declarat : “Suntem încântaţi susţinem PROFI în procesul de deschidere a sute de noi magazine în micile oraşe din România, oferind clienţilor oportunitatea de a cumpără alimente accesibile în locaţii de proximitate. Totodată, economia locală va prospera şi astfel se vor crea noi locuri de muncă.”

Se apropie Campionatul European de Fotbal – Televizoare peste aşteptări

Cooperarea dintre PROFI şi Raiffeisen Bank se bucură de o tradiţie sănătoasă, iar actualul pas nu face decât contribuie la extinderea unei relaţii deja reciproc avantajoase.

Astăzi, s-au inaugurat şi două magazine PROFI la Tg. Jiu, Jud. Gorj, şi la Rucăr, Jud. Argeş, ambele funcţionând în formatul Standard. Cel din Tg. Jiu se află pe Bd. Ecaterina Teodoroiu nr.38, având o suprafaţă totală de 950 mp şi o sala de vânzări de 479 mp. Cel din Rucăr se află pe Str. Braşovului la nr. 45 şi are o suprafaţă totală de 555 mp, sala devânzări acoperind 379 mp.

PROFI, reţeaua naţională

Având 382 de magazine care activează în 181 de localităţi şi peste 9.500 de angajaţi, PROFI este reţeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » PROFI își finanțează expansiunea cu un împrumut de 177 milioane de lei
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

  1. […] a făcut un împrumut în sumă de 177 milioane de lei, de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare […]

    Răspunde
  2. […] PROFI își finanțează expansiunea cu un împrumut de 177 milioane de lei […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: