Rețeaua Profi a devenit partener al proiectului Monitorul Prețurilor, derulat de Consiliul Concurenței

Rețeaua Profi a devenit partener al proiectului Monitorul Prețurilor, derulat de Consiliul Concurenței, și, ca urmare, preţurile produselor alimentare practicate de aceste magazine sunt acum disponibile pe platforma www.monitorulpreturilor.info.

Profi

La ora actuală, platforma online afișează prețurile produselor alimentarea practicate la nivelul întregii țări de 9 lanțuri de magazine: Carrefour, Kaufland, PENNY Market, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora, Auchan și Profi.

Reamintim că aplicația Monitorul Prețurilor are două componente:

– Monitorul Prețurilor produselor alimentare, lansat la mijlocul lunii octombrie 2019, permite consumatorilor să identifice magazinele din zona în are se află, magazinele în care sunt disponibile produsele pe care doresc să le achiziționeze, precum și prețurile practicate de acestea;

– Monitorul Prețurilor Carburanților a demarat la începutul lunii iulie 2019, permițând consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto, în funcție de zonă, traseu sau de alte servicii oferite.

Peste 130.000 de căutări

De la lansarea din 15 octombrie 2019 și până la începutul lunii decembrie 2019, pe Monitorul Prețurilor produselor alimentare s-au înregistrat peste 130.000 de căutări. Cele mai căutate produse sunt: bananele, ceafa de porc fără os, făina, cotletul de porc, uleiul de floarea soarelui, zahărul, ouăle. Monitorul Prețurilor produselor alimentare a fost accesat cel mai des dimineața, între orele 8,00 și 12,00, și seara, în intervalul 19,00 – 21,00.

În ceea ce privește Monitorul Prețurilor Carburanților, s-au înregistrat aproximativ 3 milioane de căutări. Benzina standard conduce detaşat în topul căutărilor, reprezentând 32% din total, urmată de motorina standard cu 22%. De asemenea, 47.500 dintre căutări, adică 2% din total, au vizat staţiile de încărcare a maşinilor electrice.

Monitorul prețurilor poate fi accesat la nivelul întregii țări de pe mobil, tabletă sau PC, și afișează informații despre aproximativ 30.000 de produse comercializate în peste 1.700 de magazine. Aplicația pentru mobil poate fi descărcată din Google Play sau App Store, iar platforma web poate fi accesată la adresa www.monitorulpreturilor.info.

Aplicația este dezvoltată de compania Maguay, iar căutările și consultarea aplicației pot fi efectuate doar pe teritoriul țării.

Consiliul Concurenței gestionează platforma, dar datele/informațiile sunt încărcate în aplicație, la nivel național, de către companiile partenere.

Proiectul are o valoare totală de 1.422.346,00 lei fără TVA (305.880 euro) și este finanțat integral de la bugetul de stat.

Inițial, proiectul Monitorul Prețurilor a fost iniţiat sub formă de pilot de autoritatea de concurență în noiembrie 2016, , fiind accesibil pentru Bucureşti şi Ilfov și oferind preţurile pentru 128 de produse.

Profi

Prin prezența în peste 500 de localități din țară, cu peste 1.100 de magazine, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare acoperire geografică din România.

în 2018, Profi a înregistrat o cifră de afaceri de 5,912 miliarde de lei. Compania de retail și-a reafirmat ținta de a deveni retailerul numărul 1 în 2023, în termeni de cifră de afaceri, cu vânzări de peste 15 miliarde de lei (aprox. 3,2 miliarde de €) și de a opera, în 2023, cea mai mare rețea națională de magazine (cu peste 2.500 de unități în toate tipurile de localități) de tip „value supermarket”.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Revista retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,070 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Rețeaua Profi a devenit partener al proiectului Monitorul Prețurilor, derulat de Consiliul Concurenței

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: