Profi trimite alimente și obiecte de igienă personală în punctele de trecere a frontierei

Sensibilizată de drama ucrainienilor care în număr mare își părăsesc țara în aceste zile, rețeaua de magazine Profi a intervenit, în weekend-ul abia încheiat, în ajutorul lor. Astfel, începând de vineri, 25 februarie 2022, și continuând în zilele următoare, în puncte de trecere a frontierei cu Ucraina Profi va împărțit pachete individuale cu alimente și obiecte de igienă personală.

Profi

Această acțiune umanitară se desfășoară cu susținere din partea voluntarilor Profi și în parteneriat cu Crucea Roșie precum și cu voluntari ai doamnei blogger culinar Gina Bradea.

Pe lângă pachete, Profi va distribui liste de contacte oficiale esentiale pentru refugiati, va instala sisteme de încărcare a bateriilor dispozitivelor digitale precum și rețele wi-fi in punctele organizate de Crucea Rosie la Siret, Sighet și Halmeu, pentru a-i ajuta pe refugiați să țină legatura cu cei dragi.

“Profi se implică activ și susține comunitățile în care activează. Este normal să dăm dovadă de solidaritate în astfel de momente, implicându-ne direct în eforturile pe care întreaga societate le face pentru a ajuta grupurile de refugiați sosiți acum din Ucraina.

Nu putem rămâne nepăsători la drama celor care pentru a-și proteja viața au fost nevoiți să lase în urmă tot ce au construit. Susținerea noastră nu se va opri aici, vom continua să căutăm și alte mijloace prin care să fim aproape de aceste persoane vulnerabile,” a declarat Călin Costinaș, director general adjunct Profi.

Platformă creată de Profi pentru a ajuta refugiații ucraineni

Profi a lansat și platforma www.profi.ro/ajutor-ucraina/, o șansă pentru ca mulți dintre cei peste o suta de mii de ucrainieni refugiați în România în ultimele zile să găsească ajutorul de care au nevoie. Aici cererile celor care caută ajutor se întâlnesc cu ceea ce nu doar Profi, ci și fiecare dintre noi, oameni și companii deopotrivă, oferă din suflet pentru a-i sprijini.

Intuitivă și dezvoltată în limbile română, ucrainiana, engleză și rusă, platforma face extrem de ușoară comunicarea dintre cei cei care caută și cei care oferă ajutor.

“Invităm cât mai mulți oameni, donatori și refugiați, să acceseze platforma pentru ca ajutorul să vină cât mai repede!” declară Calin Costinaș, Director general adjunct Profi

O zonă specială în această platformă este destinată marilor donatori care furnizează importante  cantități de produse.

Platforma este întărită considerabil prin parteneriatele semnate între Profi și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe de o parte, iar pe de alta de Profi și Crucea Roșie. Aceste parteneriate facilitează colectarea ajutoarelor și apoi distribuirea lor în cel mai scurt timp acolo unde e nevoie de ele.

Parteneriatul cu MADR prevede crearea cadrului institutional pentru colaborare in vederea acordarii de asistență și ajutor umanitor către ucrainienii refugiați în România. Autoritatea semnalează care sunt necesitățile iar Profi asigură bunurile de strictă necesitate ce constau din hrană, apă, materiale de întreținere și igienă.

La rândul său, Crucea Roșie are experiența și canalele prin care și ea poate afla cu rapiditate unde este nevoie de ajutor, deținând totodată  voluntarii și mijloacele care pot face ca ajutoarele sa ajungă în cel mai scurt timp acolo unde este nevoie de ele.

Profi

Cu peste 26.000 de angajați în magazine integrate și partener și cu peste 1560 de magazine în sute de localități, Profi este cel mai mare angajator privat și retailerul cu cea mai mare acoperire geografică din România. Prin donații și un program consecvent de CSR, de mai bine de 10 ani compania susține constant cauze precum sănătatea, educația, drepturile copiilor, cultura, sportul sau protecția mediului.

De la apariția primului său magazin, în 2000, și până la finalul lunii trecute, rețeaua Profi s-a dezvoltat exclusiv în România, inaugurand 1.568 magazine în 732 de localități, și având planuri pentru a se dezvolta în continuare.


Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

Fii primul care află cele mai proaspete ştiri din #retail-ul alimentar, industria #FMCG#eCommerce#FoodService și #servicii dedicate retailului, știri pe care le vei putea primi gratuit, direct pe adresa ta de e-mail,

Abonează-te la newsletterul zilnic gratuit.

Publicația retail-FMCG.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

retail-FMCG.ro a lansat platforma online B2B Meetings, locul de întâlnire al cererii cu oferta de echipamente, tehnologii și servicii pentru retail. B2B Meetings conectează companiile de retail cu potențialii furnizori de servicii pentru retail

Înregistrare

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *