Next_Capitall

Real Foods deschide al doilea magazin în București

Real Foods anunță deschiderea celui de-al doilea său magazin cu produse alimentare bio și gourmet din București, în Pipera Plaza.

Real FoodsCu o suprafață totală de 120 mp și o gamă de peste 1.000 de produse listate, al doilea magazin brick & mortar deschis de Real Foods în capitală a implicat o investiție de peste 300.000 de lei. Ca element de noutate, magazinul din Pipera Plaza include și o zonă ready-meal, de produse calde oferite pe segmentul consumului de prânz.

După o experință de trei ani cu magazinul online și o evoluție încurajatoare, deschiderea celui de-al doilea magazin off-line Real Foods vine ca o confirmare a trecerii la o nouă fază de dezvoltare în business. Majoritatea clienților noștri ne-au spus că și-ar dori un loc fizic în care să poată intra în contact direct cu produsele alimentare pe care le cumpără. Magazinele noastre sunt spații concepute special pentru a evidenția produsele pe care noi le selectăm, iar consumatorii le pot testa și, totodată, pot afla mai multe informații despre producători, rețetele originale utilizate etc. Magazinele noastre offline au fost, totodată, un bun prilej să dezvoltăm și linia de produse ready-to-eat 2 Chefs, unde avem deja în jur de 50-60 de sortimente”, a declarat Mircea Draja, unul dintre fondatorii Real Foods.

Lansat ca business antreprenorial online, în anul 2016, Real Foods a valorificat conceptul de proximitate în aprovizionarea cu produse alimentare naturale, produse certificate bio și gourmet, cu standarde de calitate foarte stricte, provenind de la producătorii locali mici și medii, preocupați de calitatea produselor lor și distribuirea acestora către clienții interesați de originea și gustul produselor pe care le consumă.

La începutul anului 2017, Real Foods a lansat pe piață conceptul UCook, prin care livrează către cei interesați și preocupați de ceea ce mănâncă, rețete noi într-o cutie „la cheie”, cu toate ingredientele necesare,  gata porționate și cu o reteță care explică pas cu pas cum să-ți gătești, ca un chef, prânzul sau cina, în 30-40 minute.

În 2018, businessul Real Food s-a extins cu deschiderea primelor două magazine offline în capitală.

Echipa Real Foods caută și selectează produse pe criteriul gustului și al calității de la producătorii antreprenoriali mici și medii din țară și, o parte din produse bio, de la parteneri din străinătate, respectând aceleași criterii de selecție. Categoriile de produse alimentare din oferta Real Foods variază de la pâine cu maia, ouă de fermă, produse lactate și specialități de carne tradiționale, la carne de porc,  pui de fermă crescut la sol, legume și fructe de la producători locali bio, dulciuri artizanale, miere și plante aromatice.

Mircea Draja a adăugat: „Rezultatele bune înregistrate de primele noastre magazine fizice ne încurajează să credem că există un segment de piață în creștere, iar noi ne dorim să reunim pe rafturile noastre produsele naturale, bio și gourmet de la micii producători din toate regiunile. Noi am început acest proces cumva invers, pentru că inițial ne-am concentrat pe online, iar acum extinderea în brick-and-mortar aduce clienți noi online și offline. În ceea ce privește performanța financiară, sperăm să ajungem anul viitor la o cifră de afaceri de 1 milion de euro cu cele două magazine și online-ul. Cât despre planurile de expansiune, pe termen lung credem că acest concept poate deveni un lanț cu acoperire națională, dar în același timp, oriunde am deschide, vrem să păstrăm specificitatea produselor.”

Infrastructura operată de Real Foods include, de asemenea, un depozit cu temperatură controlată, iar lanțul de frig este neîntrerupt de la producător până la clientul final. De asemenea, infrastructura tehnologică asigură verificarea în timp real a stocurilor și monitorizarea preferințelor clienților.

Real Foods

Compania și-a început activitatea la mijlocul anului 2016, cu un magazin online și cu investiții inițiale în structura de livrare, valorificând, în prima fază, produse gourmet și de fermă bio provenind de la micii producători din județele Giurgiu și Ilfov. Ulterior, Real Foods a demarat activitatea de scouting de produse locale și a crescut echipa la 11 persoane. A stabilit, de asemenea, relații de colaborare cu producători internaționali pentru a asigura stocurile de produse proaspete bio în extra sezon. În continuare a dezvoltat specializări pe categoriile de produse, astfel încât procesul de scouting să se facă diferențiat. În 2018, compania a deschis și două magazine offline unde consumatorii pot intra în contact direct cu produsele pe care doresc să le cumpere. Noua poziționare a Real Foods se concentrează pe cultura gustului și a ingredientelor naturale, selecția de produse fiind operată din registrul producătorilor mici și medii, care îngrijesc natural produsele în fermele proprii.

Întregul conținut al site-ului www.retail-FMCG.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din Retail & FMCG – retailul alimentar şi industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,065 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Real Foods deschide al doilea magazin în București
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: