Next_Capitall

Reprezentanții Auchan, Cora și Kaufland susțin că prețurile în aceste magazine nu au crescut în ultima vreme

Reprezentanţii mai multor lanţuri de magazine din România au susţinut că preţurile produselor alimentare nu au crescut, iar reducere TVA la alimente de la 1 iunie va duce la scăderea preţurilor la raft cu aproximativ 12%.

hypermarketReprezentanţii principalelor lanţuri de supermarketuri au fost chemaţi ieri, 28 aprilie 2015, la audieri la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, după ce la comisie au ajuns foarte multe sesizări cu privire la creşterea preţurilor la produsele alimentare în ultima vreme.

Credit foto: Shutterstock

„După reducerea TVA la produsele alimentare, preţurile vor scădea la raft, din analizele făcute de noi, cu 12,09- 12,1% la raft. Este o informaţie total eronată aceea că lanţul nostru de magazine a crescut preţul înainte de scăderea TVA. Noi nu am făcut niciun fel de modificare de preţ, pentru că dorim ca această măsură de reducere a TVA pe care Guvernul a luat-o după 25 de ani, în care cineva îţi oferă ceva, vom menţine aceleaşi preţuri până în momentul în care TVA va ajunge la 9%”, a declarat după audieri Florin Căpăţână, reprezentantul Carrefour România.

El a adăugat că pot exista situaţii în care unele produse care au fost la promoţie să se întoarcă la raft cu preţ mai mare după ce promoţia ia sfârşit.

„Despre celelalte preţuri vă asigur că nu au crescut astfel încât să fie o diferenţă de 3-4%, nu am văzut aşa ceva. Până nu verificăm aceste acuzaţii care au venit la comisie, ele nu sunt justificate, poate sunt situaţii particulare sau au fost în alte lanţuri creşteri de preţuri, nu la noi. O să verific dacă au fost crescute preţurile, eu nu am idee să fie modificate preţurile”, a precizat Căpăţână.

Reprezentanţii Auchan România, Cora România şi Kaufland România, prezenţi de asemenea la audieri, au susţinut şi ei că preţurile în aceste magazine nu au crescut în ultima vreme, iar reducerea TVA va duce la scăderea preţurilor produselor alimentare.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,076 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Analize » Reprezentanții Auchan, Cora și Kaufland susțin că prețurile în aceste magazine nu au crescut în ultima vreme

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: