Carrefour cedează Dia și vinde 25% din Carrefour Property

Carrefour a anunţat că intenţionează să renunţe la discounterul Dia şi la 25% din divizia de afaceri imobiliare în încercarea de a-şi optimiza operaţiunile. Ambele tranzaţii rămân supuse aprobării de către Adunarea Genarală a Acţionarilor şi a celor care deţin Carrefour Property, care va avea loc pe 21 şi 23 iunie.

„Vânzarea de 100% al Dia ar trebui să permită Carrefour să se concentreze în întregime pe dezvoltarea potenţialului mărcilor Carrefour şi a activităţilor sale de bază, permiţând în acelaşi timp acţionarilor Carrefour să profite de pe urma întregului potenţial al Dia. Vânzarea de 25% din Carrefour Property ar trebui să contribuie la creşterea atractivităţii şi competivităţii asupra localurilor sale, permiţând Carrefour să deblocheze valoarea încorporată în bunurile sale imobiliare”, a declarat compania printr-un comunicat de presă, citat de Planet Retail.

Dia va fi listată la Bursa de Valori din Madrid, iar acţiunile sale vor fi împărţite acţionarilor actuali proporţional cu cotele deţinute de aceştia în cadrul grupului Carrefour. Pentru divizia de imobiliare, retailerul plănuieşte să distribuie 25% din titlurile de proprietate sub forma unui dividend special (din nou, conform cu proporţia acţiunilor deţinute), în timp ce grupul va reţine 75% dintre acţiuni filialei. Aceste două acţiuni vor avea loc în luna iulie 2011.

CEO-ul Lars Olofsson a declarat: „Cele două tranzacţii propuse astăzi sunt o continuare a strategiei pe care am pus-o în practică din 2009 şi, dacă vor fi aprovate, vor conferi Carrefour un nou elan. Ele au scopul de a axa grupul pe priorităţile sale operaţionale ăn timp ce crează valori pentru acţionarii noştri.” Acesta a mai subliniat faptul că „Dia, al treilea lanţ de magazine de tip discount din lume, este gestionat independent şi are o interacţiune limitată cu Carrefour: sediul central se află în Madrid, site-uri proprii în ţările în care operează, un lanţ de aprovizionare independent, un sistem IT descentralizat şi prea puţine sinergii de cumpărare în comun cu Carrefour”.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,072 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Carrefour cedează Dia și vinde 25% din Carrefour Property
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandari
%d blogeri au apreciat: