ZaharulOradea

Carrefour China ar putea închide două magazine

Există posibilitatea ca retailerul Carrefour să închidă alte două magazine în China, după cele deja închise în Dalian, Xi’an, Jiaozuo şi Foshan, potrivit rapoartelor China Business News (CBN), citate de Planet Retail. Potrivit relatărilor, angajaţii ai unui magazin Carrefour din Changchun, situat în provincia Jilin din nord-estul Chinei, ar fi declarat că retailerul a oprit aprovizionarea şi aşteaptă veşti de la sediul central din China pentru a anunţa închiderea.

Cotidianul a mai anunţat, de asemenea, că magazinul din Shaoxing, aflat în provincia Zhejiang, s-ar regăsi pe lista magazinelor ce urmează a fi închise. Pentru această ştire au fost citaţi angajaţi ai Carrefour care au declarat că încă se mai achiziţionează bunuri, dar au auzit că magazinul urmează a fi închis înainte de 1 mai. Dai Wei, un reprezentant al Carrefour China, nu a oferit un răspuns cererii CBN de a comenta pe marginea subiectului.

Un fost director executiv al Carrefour China a oferit o posibilă explicaţie pentru politica de închidere a magazinelor, în special a celor situate în oraşe de rangul doi sau trei, dând vina pe amplasamentul acestora şi a relaţiilor reci cu furnizorii, stări perpetuate de taxele de transport care au dezavantajat preţurile. „Când competitorii deţin un mai bun amplasament – de exemplu, RT-Mart închiriază spaţii în zonele comerciale aglomerate din Shaoxing –, Carrefour alege spaţii mai ieftine, inferioare”, a mai spus acesta.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,061 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Carrefour China ar putea închide două magazine
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: