Carrefour deschide in Franta primul magazin HQE

Carrefour Property a anuntat deschiderea primului  supermarket HQE (High Quality Environmental standard) in Franta, dupa opt luni de munca. Magazinul HQE este un Carrefour Market, situat in Mondonville, la nord-vest de Toulouse, cu o investitie totala de peste 4 milioane EUR (5.2 milioane USD).

Carrefour Property a achizitionat o suprafata de 7.300 de metri patrati in martie 2010 si a construit supermarketul Carrefour Market, cu o suprafata de vanzare de 1.800 de metri patrati. Nou centru comercial, in cadrul caruia se afla si supermarketul, se intinde pe o suprafata de 2.300 de metri patrati pentru retail avand 25 de magazine si spatii pentru servicii adiacente.

Prin ce se deosebeste acest magazin Carrefour de celelalte ? O mare parte a acoperisului este construit din gresie, in conformitate cu stilul local, in timp ce restul acoperisului este compus dintr-o membrana poliolefina alba pentru a reflecta lumina soarelui. Au mai fost luate si alte initiative pentru a obtine certificarea HQE cum ar fi : instalarea unor lampi ce se aprind automat atunci cand se lasa intunericul, montarea un sistem cu rupere termica pentru incalzire mai buna si a altui sistem prin care caldura disipata de sectiunea gastronomica este folosita pentru incalzirea altor spatii.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Carrefour deschide in Franta primul magazin HQE

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: