Carrefour deschide in Franta primul magazin HQE

Carrefour Property a anuntat deschiderea primului  supermarket HQE (High Quality Environmental standard) in Franta, dupa opt luni de munca. Magazinul HQE este un Carrefour Market, situat in Mondonville, la nord-vest de Toulouse, cu o investitie totala de peste 4 milioane EUR (5.2 milioane USD).

Carrefour Property a achizitionat o suprafata de 7.300 de metri patrati in martie 2010 si a construit supermarketul Carrefour Market, cu o suprafata de vanzare de 1.800 de metri patrati. Nou centru comercial, in cadrul caruia se afla si supermarketul, se intinde pe o suprafata de 2.300 de metri patrati pentru retail avand 25 de magazine si spatii pentru servicii adiacente.

Prin ce se deosebeste acest magazin Carrefour de celelalte ? O mare parte a acoperisului este construit din gresie, in conformitate cu stilul local, in timp ce restul acoperisului este compus dintr-o membrana poliolefina alba pentru a reflecta lumina soarelui. Au mai fost luate si alte initiative pentru a obtine certificarea HQE cum ar fi : instalarea unor lampi ce se aprind automat atunci cand se lasa intunericul, montarea un sistem cu rupere termica pentru incalzire mai buna si a altui sistem prin care caldura disipata de sectiunea gastronomica este folosita pentru incalzirea altor spatii.

2Performant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *