Herbamare

Carrefour Dia este tot mai aproape de a fi preluat

Retailerul francez Carrefour a fost abordat de către unele fonduri de private equity pentru preluarea diviziei sale de tip discout, Dia. Propunerea vine pe fondul opoziţiei faţă de planul Carrefour de ceda 100% din Dia şi 25% din Carrefour Property, divizia de imobiliare a grupului.

„Grupul Carrefour a fost abordat de catre cele mai mari fonduri cu capital privat, a caror identitate nu a putut fi stabilita inca”, a declarat o sursă apropiată pentru Reuters, citata de Planet Retail. Aceeaşi sursă susţine ca acest fond ar trebui să fie suficient de mare să-şi permită o sumă, cel puţin, în jur de 3.96 miliarde de euro pentru achiziţia Dia.

Unul dintre actionarii-fondatori ai Carrefour, Hervé Defforey, a declarat că se opune planului prin care Carrefour să-şi înstrăineze cele două divizii: Carrefour Dia şi Carrefour Property. Defforey este fiul lui Denis Defforey, unul dintre fondatorii Carrefour. „Eu sunt doar un mic acţionar Carrefour, dar voi vota împotriva cedării „, a spus el.

Votul acţionarilor Carrefour este programat a se exercita pe data de 21 iunie 2011, intenţia acestora fiind de a ceda integral Carrefour Dia şi 25% din Carrefour Property. Pentru acest lucru, Carrefour are nevoie să câştige 75% din sprijinul acţionarilor.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,974 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Carrefour Dia este tot mai aproape de a fi preluat
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: