Next_Capitall

Carrefour se poate scinda

Comitetul de conducere al Carrefour intenţionează să divizeze grupul în trei unităţi separate în încercarea de a spori valoarea activelor sale. Potrivit cotidianului francez Le Figaro, care nu a citat nici o sursă, o înţelegere provizorie urmează a fi făcută în cursul unei reuniuni a comitetului executiv, programată la data de 2 martie.

Această posibilă scindare anunţată de către cotidianul mai sus menţionat este conformă cu numeroasele rapoarte primite în ultimele luni, potrivit cărora Carrefour se află sub presiunea de a renunţa la anumite părţi ale afacerii pentru a-şi spori valoarea, în special cea care depinde de portofoliul său imobiliar. Reprezentanţi ai Carrefour au declarat în repetate rânduri că nu există astfel de planuri, refuzând, din nou, la această dată să comenteze pe baza articolului.

Potrivit Le Figaro, planurile prevăd „o scindare simultană a Dia şi Carrefour Property, amândouă putând fi înregistrate în Paris”. S-a mai precizat că principalii acţionari ai Carrefour ar dori să păstreze un pachet majoritar din divizia de hard discount Dia, în timp ce comitetul de conducere ar dori să deţină mai mult de 50% din divizia de imobiliare Carrefour Property.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,080 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Carrefour se poate scinda
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: