Consiliul Concurentei a autorizat preluarea Plus de catre Lidl

Consiliul Concurentei a anuntat ieri pe site-ul institutiei ca a autorizat operatiunea de concentrare economica prin care Lidl Germania, apartinand grupului Schwarz Group, preia controlul asupra magazinelor Plus Discount din Romania. Reteaua Plus a apartinut pana la preluare Grupului german Tengelmann.

Autoritatea de concurenta a evaluat operatiunea de concentrare economica din punct de vedere al compatibilitatii acesteia cu un mediu concurential normal, in conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrarilor economice. Analiza Consiliului Concurentei a relevat faptul ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative în calea concurentei.

Prin preluarea magazinelor Plus, Lidl intra in Romania si pe segmentul discounterilor, pana acum fiind prezent pe piata romaneasca doar cu lantul de hypermarketuri Kaufland.

Tranzacţia a fost initial notificata Comisiei Europene, dar aceasta a transferat cazul, spre analiza, autoritatii de concurenta din Romania.

Grupul Schwarz este al cincelea cel mai mare retailer din lume, dupa Walmart, Carrefour, Tesco si Metro AG si opereaza cu brand-urile: Lidl, pe segmentul magazinelor tip hard discout, Kaufland, pe cel al hypermarketurilor si Handelshof pe cel al supermarketurilor. Grupul are deschise peste 9.000 de magazine in Europa in 24 de tari.

In Romania,  Lidl a cumparat anul acesta numeroase terenuri si sunt in constructie deja o serie de magazine. Adaugand si cele 105 magazine Plus deschise la aceasta ora, se estimeaza ca, la sfarsitul anului 2011, Lidl va avea un numar de cca 200 de magazine deschise.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *