Creștere cu 1,3% a profitului pentru grupul de retail Carrefour, în primul semestru al anului

Profitul retailerului francez Carrefour, al doilea retailer mondial după Wal Mart, a urcat cu 1,3% în primul semestru din acest an, datorită redresării situaţiei economice din Europa şi a creşterii vânzărilor în Franţa pentru al treilea an consecutiv.

Carrefour 1Profitul operaţional recurent a ajuns la 726 milioane de euro (795 milioane de dolari). Toate tipurile de magazine Carrefour din Franţa deschise de mai mult de un an au înregistrat creşteri ale vânzărilor în trimestrul doi, în timp ce în Spania şi Brazilia s-a înregistrat un avans de 7,1%.

În perioada aprilie – iunie 2015, vânzările au urcat la 21,37 miliarde de euro (23,33 miliarde de dolari), depăşind uşor estimările analiştilor, de 21,30 miliarde de euro.

La 30 iunie 2015, Carrefour avea o reţea de 11.910 magazine în 34 de ţări.

Directorul financiar Pierre-Jean Sivignon a afirmat, vineri, că estimările analiştilor potrivit cărora în acest an Carrefour va realiza un profit operaţional de 2,53 – 2,55 miliarde de euro sunt ‘rezonabile’. Anul trecut, profitul operaţional s-a situat la 2,39 miliarde de euro.

Carrefour a anunţat recent că, în acest an, va cheltui până la 2,6 miliarde de euro, după ce relansarea hypermarketurilor sale din Europa a început să-şi facă simţite efectele.

Compania va investi între 2,5 şi 2,6 miliarde de euro, în 2015, pentru renovarea şi extinderea magazinelor, inclusiv a celor din reţeaua Dia pe care le-a achiziţionat anul trecut în Franţa. Comparativ, în 2014, Carrefour a cheltuit 2,4 miliarde de euro pentru renovarea magazinelor din Franţa şi Brazilia.

În 2015, ultimul an al planului de relansare pe trei ani implementat în 2012, Carrefour se va concentra pe creşterea fluxului de lichidităţi şi pe menţinerea disciplinei financiare.

În România, Grupul Carrefour numără 173 de magazine dintre care 27 hipermarketuri ‘Carrefour’, 92 supermarketuri ‘Market’, 44 magazine de proximitate ‘Express’, 9 magazine de proximitate ‘Contact’ şi un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro.

Sursa: www.carrefour.com, Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Creștere cu 1,3% a profitului pentru grupul de retail Carrefour, în primul semestru al anului
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: