Creștere de 11,3% a profitului pentru Tesco

Retailerul britanic Tesco a anunţat azi rezultatele financiare ale grupului. Vânzările inclusiv TVA au fost de 67.6 miliarde de lire sterline (105 miliarde USD) pentru anul financiar încheiat la 28 februarie 2011, în urcare cu 8,6% faţă de anul trecut. Profitul grupului inainte de impozitare a fost de 3,5 miliarde de lire sterline (5.5 miliarde USD), o creştere de 11,3% faţă de anul trecut.

În Marea Britanie Tesco a raportat vânzări de 44.6 miliarde de lire sterline, in crestere cu 5,5% faţă de anul precedent. Operaţiunile Tesco din Asia (exclusiv Japonia) au înregistrat performanţe impresionante, vânzările având o valoare de 11 miliarde de lire sterline, adică o creştere de 21,5%, la actualul curs valutar.

Vănzările Tesco in Europa au fost de 10,56 miliarde de euro, în creştere cu 5,6 % faţă de anul trecut, la acelaţi curs valutar.

Pentru anul financiar 2011/12 Tesco ţi-a propus să investească aproximativ 4 miliarde de lire sterline în extinderea operaţiunilor.

„Sunt mulţumit de performanţă puternică la nivel global, în faţa unor condiţii dificile. Suntem bine poziţionaţi şi avem posibilitati multiple pentru a favoriza creşterea pe termen lung. Aş vrea să le mulţumesc celor 500.000 de persoane care lucreaza la Tesco pentru contribuţia lor la această performanţă”, a spus Philip Clarke – Chief Executive Tesco.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,051 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Creștere de 11,3% a profitului pentru Tesco
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: