Creștere semnificativă a veniturilor Auchan în 2012, în special datorită Europei de Est și Asiei

În 2012, veniturile consolidate ale Grupului francez Auchan, exceptând taxele, au crescut cu 5,8% pentru a ajunge la 46,9 miliarde de euro. Ele sunt realizate în proporţie de 43 % în Franţa (faţă de 45% în 2011) şi de 57% pe plan internaţional. Ţările din Europa Occidentală fără Franţa (Spania, Italia, Portugalia, Luxemburg) participă cu 24%, ţările din Europa Centrală şi de Est (Polonia, Ungaria, România, Rusia, Ucraina) şi din Asia (China, Taiwan) participă cu 33%.

Dacă veniturile din Europa Occidentală fără Franţa sunt stabile (-0,7%), acestea cunosc o creştere de 2,2% în Franţa şi de 16,8% în Europa Centrală şi de Est şi Asia. Cifra de afaceri a Grupului cu taxele incluse creşte cu 4,7%, excluzând activitatea benzinăriilor şi calculată la un curs de schimb constant, expansiunea contribuind cu 3,5 puncte procentuale, iar veniturile magazinelor comparabile cu 1,2 puncte procentuale.

Cifra de afaceri cu taxele incluse a magazinelor ajunge la 60,2 miliarde de euro, în creştere cu 7,1%.

Profitul net din exploatarea curentă, care reprezintă performanţa activităţilor recurente ale Grupului, este în scădere(-3,4%) la 1 291 milioane de euro, cauzată în special de creşterea amortizărilor, provizioanelor şi deprecierilor. Profitul operaţional este de asemenea în scădere cu 14% ajungând la 1 245 milioane de euro.

Creşterea investiţiilor cu 16% dar şi a nivelului datoriei (+41,6%.

Vianney Mulliez, preşedintele Consiliului de Administraţie comentează aceste rezultate: „În ciuda situației economice dificile din Europa în 2012, Grupul Auchan a reușit să înregistreze o progresie semnificativă a cifrei de afaceri, datorată in special supermarketurilor și zonelor de creștere cum sunt Rusia, China și divizia drive. Marile echilibre financiare au fost păstrate, cu un nivel de investiții susținut, atât în Franța cât și pe plan internațional. În ceea ce privește Auchan Franța, contribuția companiei la taxe și impozite a crescut, aproape la 67% din rezultat înaintea taxelor și impozitelor. La nivelul grupului, rezultatul net reprezintă 1,5% din cifra de afaceri, în creștere cu 6,8% fără elementele non recurente. Datoria netă crește, în special datorită achizițiilor din 2012 și ramâne la un nivel controlat de 32% din capitalurile proprii și 1.24 ani de EBITDA.

Dată fiind conjunctura, consider că aceste rezultate sunt mai mult decât rezistente și reprezintă o bună performanță. Doresc sa le mulțumesc sincer celor 287 000 de colaboratori care au dat întotdeauna dovadă de profesionalism pentru a-şi îndeplini misiunea de comercianți discount, de a asculta, de a răspunde așteptărilor clienților și de a le ameliora astfel puterea de cumpărare.

2013 se anunță în continuare un an dificil. Ne pregătim să-i primim și să-i integrăm pe cei 20 000 de colaboratori din hipermarketurile și galeriile Real din Europa de Est, imediat ce vom primi acordul autorităților de concurență din cele 4 țări vizate. Întreaga companie este concentră pe calitatea ofertei comerciale, pe politicile discount, pe inovație și dezvoltare, pe cont propriu sau în parteneriat, și pe ameliorarea eficacității și rentabilității noastre.”

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,081 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Creștere semnificativă a veniturilor Auchan în 2012, în special datorită Europei de Est și Asiei
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: