Diamant

Delhaize Group a cumpărat rețeaua de magazine G’Market

Retailerul belgian Delhaize Group, operatorul reţelei de supermarketuri Mega Image din România, a achiziţionat la sfârşitul lunii august 2011 retailerul turc GimRom Holding S.A., cel care operează în România reţeaua de magazine G’Market, conform Planet Retail.

Gimrom Holding, în prezent cu 4 magazine deschise, însumând aproximativ 7.430 mp suprafaţă netă de vânzare, are peste 200 de angajaţi în România şi a înregistrat în 2010, prin brandul G’Market, o cifră de afaceri de cca. 20 milioane Euro.

Afacerea confirmă planurile de expansiune ale grupului Delhaize. La inceputul acestui an, grupul a făcut o achiziţie foarte mare în piaţa de retail din Europa Centrală şi de Est, atunci cand a cumpărat reţeaua de 450 de magazine Delta Maxi din cinci ţări: Serbia, Bulgaria, Muntenegru, Albania şi Bosnia & Herţegovina. La acea vreme, presedintele si CEO al Delhaize Group, Pierre-Olivier Beckers, a declarat că retailerul belgian intenţionează să atingă în cele din urmă venituri de 3.4 miliarde de euro de la peste 800 de puncte de vânzare din cele şapte ţări din regiune.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,995 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Delhaize Group a cumpărat rețeaua de magazine G’Market
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: