ZaharulOradea

Divizia Makro Uk va fi preluată de compania britanică Booker

Compania britanică Booker a anunțat că a ajuns la un acord cu retailerul german Metro Group pentru achiziționarea diviziei Makro din Marea Britanie pentru aproximativ 16 milioane de lire.

Odată cu această tranzacție Booker își dorește să devină principalul furnizor britanic pentru zona de catering, retailing, dar și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Metro Group și Brooker au declarat conform Kam City că se vor lansa într-un parteneriat strategic în urma căruia vor obține avantaje reciproce. Astfel, Metro Group va deveni un acționar important în cadrul companiei britanice și va primi 9,99% din acțiunile emise și aflate în circulație, cu o valoare de 124 de milioane de lire.

Această achiziție vine în urma unei perioade foarte grele din ultimii ani pentru divizia Makro din Marea Britanie, cu pierderi financiare mari și încercări de restructurare a planului de afaceri și a echipei de management.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Divizia Makro Uk va fi preluată de compania britanică Booker
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: