Diamant

Grupul francez Carrefour se retrage din Grecia

Grupul francez Carrefour şi-a anunţat retragerea de pe piaţa de retail din Grecia. Prin intermediul unui comunicat de presă, acesta a anunţat faptul că «cedează grupului Marinopoulos întregul pachet de acţiuni pe care le deţinea în această ţară ». Acest lucru ar putea presupune cheltuieli în valoare de aproximativ 220 milioane de euro pentru retailerul francez, datorită întreruperii temporare a activităţii sale. Pe de altă parte, grupul grec Marinopoulos va investi peste 350 milioane de euro, pentru a continua să funcţioneze sub sigla Carrefour, informează PlanetRetail.

În săptămânile următoare, odată cu finalizarea operaţiunii , Carrefour Marinopoulos va deveni posesorul exclusiv al francizei Carrefour, atât pe teritoriul Greciei, cât şi în  Cipru, Bulgaria, Albania şi în alte câteva state din regiunea balcanică.

Conform propriilor declaraţii, este posibil ca în următoarea perioadă, directorul grupului de retail elen, Leonidas Marinopoulos, să adopte planuri de restructurare a activităţii desfăşurate în aceste ţări: «Prin acest acord, Carrefour Marinopoulos a obţinut atât flexibilitatea, cât şi mijloacele care îi permit să îşi ajusteze dezvoltarea, continuând să fie la dispoziţia clienţilor săi, ţi consolidându-şi totodată poziţia de leader în Grecia. »

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 6,995 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Grupul francez Carrefour se retrage din Grecia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: