În Ungaria, o nouă lege obligă închiderea magazinelor ce au înregistrat doi ani consecutivi de pierderi

Lanţul de magazine SPAR a dezminţit informaţiile privind închiderea unor unităţi în Ungaria, în timp ce retailerul britanic Tesco va renunţa la mai multe magazine faţă de cât anunţase anterior, se arată într-un articol apărut vineri în publicaţia ‘Magyar Nemzet’, transmite site-ul portolio.hu.

supermarket closedPresa maghiară anunţa joi că SPAR intenţionează să închidă 9-12 în Ungaria dar oficialii companiei au infirmat speculaţiile, precizând că vor fi deschise alte noi magazine.

Credit Foto: shutterstock.com

Luni, Tesco a anunţat că închide 13 din magazinele sale din Ungaria, în încercarea de a păstra profitabilitatea operaţiunilor sale din această ţară. Dar presa susţine că Tesco ar putea renunţa la încă 31 de unităţi în Ungaria, din cauza rezultatelor financiare nesatisfăcătoare.

Cu peste 200 de magazine, Tesco este cel mai mare lanţ de supermarketuri din Ungaria şi al treilea mare angajator de aici. Retailerii prezenţi din Ungaria sunt afectaţi de creşterea costurilor legate de inspecţiile alimentare, precum şi de o nouă lege care obligă închiderea magazinelor ce au înregistrat doi ani consecutivi de pierderi.

“Una dintre modificările legislative intrate în vigoare obligă ieşirea de pe piaţă a operaţiunilor non-profitabile după doi ani de pierderi, astfel încât este absolut necesar să rămânem profitabili pentru a ne proteja viitorul aici”, a explicat directorul general de la Tesco, Nigel Jones, într-un comunicat de presă.

Modificările legislative au determinat grupul SPAR, unul dintre concurenţii Tesco, să-şi reducă semnificativ programul de investiţii în Ungaria pentru 2015.

Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *