Lidl incepe operatiunile in Bulgaria

Lidl, apartinand Schwarz Group, este pe cale sa intre pe piata din Bulgaria prin deschiderea primelor magazine in 11 orase din tara, la sfarsitul acestei luni, mai precis pe 25 noiembrie. Potrivit presei locale, magazinele vor fi locate in Sofia, precum si in Plovdiv, Varna, Stara Zagora, Pazardzhik, Sliven, Kurdjali, Petrici, Montana, Loveci si Gabrovo.

Ca urmare a intrarii pe piata in 2006 a surorii sale, lantul de hypermarketuri Kaufland, Lidl si-a pregatit lansarea pe piata din Bulgaria inca din 2007. Intr-o incercare suplimentara de pregatire a noi deschideri de magazine, in februarie 2010 Lidl a convenit sa achizitioneze magazinele Plus din Bulgaria si Romania de la retailerul german Tengelmann, proiect clarificat de catre autoritatile nationale de concurenta in toamna. Reteaua in expansiune Lidl va prelua in Bulgaria 23 de fostele magazine Plus.

Grupul Schwarz se claseaza al cincilea in clasamentul celor mai mari retaileri din lume, dupa Walmart, Carrefour, Tesco, si Metro AG. Retailerul german a inregistrat cresteri rapide de-a lungul anilor in Europa, dar expansiunile viitoare sunt mai mult o provocare. De exemplu, cresterea vanzarilor in Germania s-a stopat in 2009, in ciuda deschiderii de 80 de magazine noi.  Schwarz Group, vechi lider in conceptul de magazin tip discount precum Lidl, Kaufland si Handelshof, opereaza mai mult de 9.000 de magazine, in 24 de tari ale Europei.

Sursa : Planet Retail

exporetail2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *