Lidl lansează un magazin online pe platforma chineză Alibaba

Retailerul german Lidl a deschis un magazin online pe platforma chineză Alibaba, parte din Alibaba Group, în scopul de a introduce pe piața chineză brandurile proprii de produse, conform LSA.

Lidl

După ce Aldi a făcut acest pas în luna martie, Lidl este următorul retailer care a deschis propriul magazin online în cadrul platformei chineze Tmall Global al companiei Alibaba Group.

Profitând de popularitatea produselor europene în rândul consumatori chinezi, Lidl a optat pentru comercializarea propriilor branduri, care includ Combino și Bellarom Sondey.

Activitatea este de așteptat să se concentreze pe vânzarea de cereale și alte produse uscate, importate direct din Germania, urmând apoi extinderea gamelor disponibile în funcție de succesul lor.

Lidl si Aldi sunt primii retaileri europeni care au intrat pe piața chineză prin intermediul platformei Alibaba. Alți retaileri europeni ca Metro, Costco sau Sainsbury sunt deja prezenţi cu branduri proprii pe piața chineză.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Retailerul german se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. În România, retailerul german are o reţea de 211 magazine.

În fiecare dimineaţă, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *