Lidl plătește 55 de milioane de euro pentru 10 magazine Aldi în Grecia

Discounterul Lidl al Schwarz Group a fost de acord să plătească 55 de milioane de euro pentru achiziţionarea a 10 magazine ale principalului competitor Aldi Sud.

Conform cotidianului Imerisia, citat de Planet Retail, magazinele de tip discount în cauză sunt printre cele mai scumpe, nu numai în cadrul lanţului Aldi, ci printre toate celelalte inaugurate vreodată în Grecia, înregistrând costuri de până la 15 milioane de euro fiecare.

Magazinele Aldi sunt amplasate în Atena (Kato Patisia, Nea Makri şi Thivon Avenue), Salonic (Stavroupoli, Kalamaria şi Thermi), Kilkis, Amaliada, Naousa şi Akteo. Pe lângă achiziţii, Lidl intenţionează să închirieze fostele puncte de vânzare ale Aldi din Volos şi Tirnavos. Tranzacţiile vor trebui aprobate de către Comisia privind competiţia din Grecia.

Potrivit ziarului ante-menţionat, Aldi va pierde mai mult de 30 de milioane de euro la vânzare, după ce a plătit mai multe de 88 de milioane de euro iniţial. Anul trecut, Aldi Sud a decis să-şi retragă operaţiunile din Grecia după doar doi ani de la inaugurare.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,062 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Lidl plătește 55 de milioane de euro pentru 10 magazine Aldi în Grecia
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: