METRO GROUP începe anul financiar 2014/2015 cu o creștere semnificativă de vânzări

Retailerul german METRO GROUP începe anul financiar 2014/2015 cu o creștere semnificativă a vânzărilor nete de 2,1%, valoare înregistrată pe primul trimestru al anului financiar 2014/2015, comparativ aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui comunicat oficial al companiei.

MGheadquartersCifra de afaceri declarată de METRO GROUP a scăzut cu 2,2%, faţă de anul financiar precedent, până la 18.3 miliarde euro, în principal din cauza vânzării diviziei Real din Europa de Est și a efectelor valutare negative din Europa de Est, dar în special din Rusia și Ucraina. Cu toate acestea, vânzarile nete au crescut cu 2,1%.

„În ciuda mediului dificil ce a persistat si anul trecut, am putut menţine performanta de a avea vânzări nete pozitive la începutul noului an financiar”, a declarat Olaf Koch, președinte al consiliului de administrație al METRO AG. „Vânzările de Crăciun au fost, în general, pozitive. În luna decembrie, toate diviziile METRO GROUP şi-au crescut vânzările nete. Această evoluție pozitivă înseamnă că am creat o bază solidă pentru a consolida procesul de transformare al companiei și pentru a ne îndeplini obiectivul de vanzari pentru intregul an.”

În anul financiar porecedent, METRO GROUP a deschis un total de 23 de magazine în 7 țări, dintre care 9 au fost METRO Cash & Carry, 13 Media-Saturn și un magazin Galeria Kaufhof. 14  deschideri de magazine au avut loc în țări importante pentru expansiunea retailerului german: Rusia și China.5 unităţi METRO Cash & Carry din Danemarca au fost închise la sfârșitul anului 2014. În plus, a existat căte o închidere de magazin METRO Cash & Carry în România și Bulgaria. După cum s-a anunțat, divizia Real a închis 5 magazine, iar Galeria Kaufhof 2 magazine.

METRO GROUP este una dintre cele mai mari și mai importante companii internaționale de retail. În anul financiar 2013/14 a generat vânzări de aproximativ 63 de miliarde euro. Compania operează in jur de 2.200 de magazine, în 30 de țări și are un efectiv de aproximativ 250.000 de angajați.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,050 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » METRO GROUP începe anul financiar 2014/2015 cu o creștere semnificativă de vânzări
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: