Metro se retrage de pe piața din Grecia

Metro Group, al patrulea retailer din Europa, îşi vinde divizia Cash & Carry – Makro – din Grecia companiei Sklavenitis, pentru 65 milioane de euro (81 milioane de dolari), ca parte a planului de a se concentra pe pieţele de bază, Germania.

METRO flagVânzarea implică nouă magazine Cash & Carry şi proprietăţi imobiliare, iar tranzacţia nu va afecta rezultatele financiare în anul financiar 2014/2015, a anunţat Metro.

Tranzacţia urmează să fie finalizată în primul semestru din 2015 şi va ajuta compania germană să-şi majoreze investiţiile pe pieţele sale de bază şi să-şi întărească bilanţul.

Metro a intrat pe piaţa din Grecia în 1992 şi a înregistrat aici vânzări de 301 milioane de euro în anul financiar 2012/2013.

Sklavenitis este unul dintre cei mai mari retaileri eleni, cu aproximativ 110 magazine şi o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de euro în 2013.

Recent, Metro şi-a vândut divizia Cash & Carry din Vietnam, participaţia deţinută în compania britanică Booker şi s-a retras de pe piaţa din Danemarca. Compania şi-a redus activitatea şi costurile, pentru a reveni pe profit, anunţând că se va concentra pe un management strict al costurilor, deoarece cumpărătorii continuă să-şi reducă cheltuielile în Europa.

Metro a reafirmat recent că se aşteaptă la un profit operaţional de aproximativ 1,75 miliarde de euro în anul fiscal 2014, în linie cu câştigul din exerciţiul financiar precedent.

Divizia Cash & Carry reprezintă aproximativ jumătate din vânzările grupului Metro, cu peste 750 de magazine în 28 de ţări din Europa şi Asia. Metro deţine şi o divizie de produse electronice, Media Markt şi Saturn, reţeaua de supermarketuri Real şi magazinele Kaufhof din Germania. În ultima perioadă, compania se extinde pe pieţele emergente pentru a compensa tendinţa de scădere a vânzărilor în Europa Occidentală. Pieţele emergente sunt responsabile pentru o treime din vânzările Metro, în prezent.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Sursa: AGERPRES

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

2performant.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *