Metro vrea să ajungă la 50 de magazine în India până în 2020

Grupul de retail german Metro AG vrea să-şi accelereze expansiunea pe piaţa din India, intenţionând să ajungă la 50 de magazine până în 2020, de la 16 unităţi în prezent. Retaileri precum Tesco PLC şi Wal-Mart Stores Inc doresc, deasemenea, să se extindă pe piaţa de retail din India, estimată la 500 miliarde de dolari.

METRO flagMetro, al patrulea mare grup de distribuţie din Europa, a precizat într-un comunicat de presă difuzat azi că vrea să facă din India una dintre ţările de bază pentru extinderea sa, pe lângă Rusia, China şi Turcia.

„În ultimii ani am înregistrat o creştere continuă în India. Acum am decis să accelerăm ritmul de expansiune pe această piaţă”, a declarat directorul general de la Metro, Olaf Koch.

Metro are peste 700 de magazine Cash & Carry în 29 de ţări însă în ultima perioadă a început să crească pe pieţele emergente pentru a compensa tendinţa de scădere a vânzărilor în Europa Occidentală. Pieţele emergente sunt responsabile pentru o treime din vânzările Metro în prezent.

Grupul german activează pe piaţa de cash-and-carry din India încă din 2003 fiind una din puţinele companii străine de distribuţie care operează pe această piaţă. Abia în 2012 Guvernul indian a permis lanţurilor străine de supermarketuri să intre pe piaţa locală de retail, estimată la 500 miliarde de dolari, însă pentru aceasta o companie străină trebuie să încheie un parteneriat cu o firmă locală.

Luna trecută, însă, partidul Bhartiya Janata, care potrivit sondajelor de opinie ar urma să formeze viitorul Guvern, a anunţat că dacă ajunge la putere va interzice supermarketurile străine. Acest lucru ar putea pune în pericol proiectul înfiinţării unui joint-venture între grupul britanic Tesco PLC şi cel indian Trent Ltd pentru a opera 12 magazine în sudul şi vestul Indiei. La rândul său, grupul american Wal-Mart Stores Inc a anunţat şi el luna trecută că vrea să deschidă 50 de noi magazine în India şi de asemenea să demareze vânzările online.

În ceea ce priveşte grupul Metro, în luna martie compania a anunţat că este nevoită să amâne listarea unui pachet de 25% din acţiunile diviziei sale din Rusia, din cauza crizei din Ucraina. Grupul german vroia să utilizeze banii generaţi de această listare pentru a investi pe pieţele emergente.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Sursa: Agerpres

Un chestionar pentru cititorii revistei retail-FMCG.ro. Mulţumim!

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG. Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Dacă doriți o estimare a costurilor pentru campania dvs. pe site-ul retail-FMCG.ro, accesaţi pagina de Publicitate.

Pentru un conținut unic, accesați AICI secțiunea Premium.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,028 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Metro vrea să ajungă la 50 de magazine în India până în 2020

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: