ZaharulOradea

Modul de plată online pus în aplicare de WALMART a înregistrat un real succes

Conform directorului executiv al site-ului Walmart.com, Joel Anderson, modul de plată online inițiat de Walmart prin sistemul Pay with Cash, reprezintă astăzi aproximativ 2% din totalul comenzilor efectuate online. Această opțiune permite clienților săi să comande pe internet și să plătească în numerar, înainte de a ridica produsele disponibile în magazin.

Atunci când a luat cuvântul în cadrul Conferinței și Expoziției de Retail & Internet desfășurată la Chicago, Anderson a subliniat faptul că, recent, 30% dintre utilizatorii sistemului Pay with Cash au început să acceseze site-ul Walmart.com. El a afirmat de asemenea, că facturile clienților care plătesc prin sistemul Pay with Cash sunt cu 50% mai mari decât cele pentru cumpărăturile efectuate online în mod curent, informează PlanetRetail.

Modul de plată al cumpărăturilor efectuate online a fost pus în aplicare de retailerul american la sfârșitul lunii aprilie a acestui an. Walmart a dorit să ofere posibilitatea de a face cumpărături online chiar și acelor clienți care dispun de resurse financiare limitate.

Anderson a remarcat și faptul că aproximativ 40% dintre utilizatorii sistemului Pay with Cash plătesc cu cardul sau în alt mod decât în numerar, atunci când își fac cumpărăturile direct din magazinele Walmart. Astfel, mare parte dintre ei au încă rețineri în a utiliza cardurile de credit și de debit atunci când își fac cumpărăturile prin internet, după cum a observat directorul executiv al Walmart.com.

În cadrul aceleiași conferințe, Anderson a informat participanții cu privire la faptul că Walmart beneficiază de un nou motor de căutare, care poate fi accesat pe site-ul său, din acest an. Acesta a contribuit la creșterea numărului de clienți care își fac cumpărăturile pe site, după ce au utilizat în prealabil motorul de căutare. El a mai subliniat și faptul că retailerul american a pus la dispoziția clienților săi o aplicație care le permite să aibă mai ușor acces la produsele de pe raft, folosind smarthphone-urile. În acest mod, chiar și clienții dornici de a face economii au recurs la cumpărăturile online, datorită telefoanelor mobile, iar  numărul tranzacțiilor efectuate cu ajutorul lor este în continuă creștere.

 

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din Retail & FMCG în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 7,059 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Retail international » Modul de plată online pus în aplicare de WALMART a înregistrat un real succes
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: